indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl

Verkeersmaatregelen.nl

Verkeersmaatregelen.nl

Verkeersmaatregelen.nl

Nieuwsbrief editie 1 - januari 2014

Verkeersmaatregelen.nl

Verkeersmaatregelen.nl

Nieuwe wet- en regelgeving 2014
Vanaf 1 januari 2014 komen er minder regels, wat moet leiden tot meer gemak. Zo krijgt het rijbewijs een landelijk maximumtarief en hoeven ouderen pas vanaf hun 75e een verplichte leeftijdskeuring voor het rijbewijs te ondergaan. Bovendien gaat de verlichting op autosnelwegen 's nachts weer twee uur langer aan. De maatregel van 3 juli 2013 wordt deels terug gedraaid. Ook zijn de boetes voor verkeersovertredingen verhoogd.
Bekijk alle wijzigingen
Pact tegen onveiligheid in de bouw
Vijftien grote spelers uit de bouw, infra en installatiebranche hebben op 16 januari de Governance Code Veiligheid in de Bouw ondertekend. Daarmee beloven zij zich in te zetten voor verbetering van de veiligheid in de sector. Aanleiding voor het convenant is het aantal ongevallen dat jaarlijks plaatsvindt in de bouw.
Download het convenant
Richtlijn bewegwijzering in Nederland herzien
Een veilige en vlotte verkeersafwikkeling valt of staat met een goede bewegwijzering. Deze is uniform en leesbaar en helpt de weggebruiker zijn weg te vinden. Tot nu toe verschilt de bewegwijzering in Nederland per wegtype en locatie. De nieuwe CROW-publicatie ‘Richtlijn bewegwijzering 2014’ helpt wegbeheerders en overige betrokkenen om de toepassing van wegwijzers te uniformeren en te optimaliseren.
Meer informatie
Schrijf je in voor de cursus Planvorming TVM
Zoals je leest in deze nieuwsbrief verandert alle wet- en regelgeving voortdurend. Blijf bij en meld je aan voor de cursus Planvorming tijdelijke verkeersmaatregelen. Afhankelijk van de diepgang die bij jouw functie past kan je kiezen uit een cursus van 2, 3 of 5 dagen. De cursus maakt onderdeel uit van de Leergang LG1 'TVM-specialist'. Op de website vind je een advies op maat. De cursus start op 28 januari in Meppel, 29 januari in Utrecht en op 30 januari in Eindhoven. Dus wees er snel bij!
Meld je hier aan
Blijf op de hoogte van alle regels over PVM
Jouw vak verandert, verander jij mee? Op het gebied van permanente verkeersmaatregelen worden alle wijzigingen behandeld in onze cursus K6 'Toepassing en sanering van verkeerstekens'. Hiermee blijf je altijd op de hoogte. De cursus duurt 6 dagen en begint op 4 maart in Utrecht, op 5 maart in Eindhoven en op 6 maart in Meppel.

Tijdens de 2-daagse cursus K2 'Beheer en onderhoud permanente verkeerstekens' kan je vervolgens de basis leggen voor het zelfstandig kunnen beheren en onderhouden van verkeersborden en wegmarkeringen. Deze cursus wordt mei 2014 gegeven op diverse locaties.
Bekijk de cursusinformatie
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden