indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl

Verkeersmaatregelen.nl

Verkeersmaatregelen.nl

Verkeersmaatregelen.nl

Nieuwsbrief editie 1 - januari 2015

Verkeersmaatregelen.nl

Verkeersmaatregelen.nl

Vernieuwde richtlijnen Werk in uitvoering beoordeeld

Benieuwd naar de nieuwe uitgave van publicatie Maatregelen op niet-autosnelwegen Werk in uitvoering 96b ben ik naar een introductie-bijeenkomst van CROW gegaan. Naast het bijwonen van de bijeenkomst heb ik de publicaties gelezen en voor je beoordeeld. Wat mijn bevindingen zijn kan je lezen in de weblog die ik hierover heb geschreven. 

Lees de recensie
Publicaties Richtlijnen 96b zijn herzien

De maatregelboeken van de CROW-publicatiereeks 96a en 96b zijn met de laatste wijzigingen van december 2014 herzien. Dit heeft tot doel een betere aansluiting te verkrijgen bij de laatste ontwikkelingen en de bruikbaarheid bij uitbesteding en contractuele samenwerking te vergroten. Naast de publicaties zijn er nog enkele aanvullende artikelen en errata van de publicaties te downloaden. Alle (herziene) uitgaven hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Bekijk het overzicht
Update cursus herziene richtlijnen 96b

Veringmeier Verkeersmanagement biedt een 1-daagse update cursus 'Herziening Tijdelijke verkeersmaatregelen 96b' aan, waarin de inhoudelijke wijzigingen van 6 boeken Richtlijnen 96b worden behandeld, zoals:

1. Het vervangen van het zoeksysteem door selectieschema’s.

2. De afstemming van de indeling van maatregelen op de functionele wegcategorieën.

3. De afstemming van maatregelen op de maximum snelheid in de reguliere situatie.

4. De afstemming van eisen op de basismaatregelen voor de veelvoorkomende standaardsituaties.

Bekijk het programma
Leer afzettingsplannen opstellen met de nieuwe richtlijnen 96b

Als je nog geen kennis en/of ervaring hebt van de richtlijnen 96b is het goed om een gedegen basiscursus te volgen. Op basis van de herziene richtlijnen 96b start op 27 januari in Eindhoven, op 28 januari in Zwolle en op 29 januari te Utrecht de 3-daagse basiscursus C1 'Afzettingsplannen 96b'. De cursus maakt onderdeel uit van de leergang 'TVM-specialist', maar is ook afzonderlijk te volgen. Op de website vind je alle cursusdata in een overzicht.

Tijdens de cursus worden de volgende drie vragen beantwoord:

1. Welke verkeersmaatregel moet worden toegepast bij werk in uitvoering?

2. Hoe wordt een verantwoorde verkeersmaatregel ingedeeld/geplaatst?

3. Waarmee wordt een verantwoorde verkeersmaatregel bij werk in uitvoering opgebouwd?

Meer informatie
Gewijzigde eisen materiaal bij tijdelijke verkeersmaatregelen

Voor de toepassing van tijdelijke verkeersmaatregelen zijn landelijk richtlijnen opgesteld door CROW uit Ede. Het richtlijndeel ‘Specificaties voor materiaal en materieel – Werk in Uitvoering 96a/96b’ geeft kaders en eisen voor materiaal en materieel dat wordt toegepast bij verkeersmaatregelen rond werk in uitvoering. De beschreven maatregelen komen overeen met de stand der techniek, wat wil zeggen dat ze als acceptabel/geaccepteerd worden beschouwd. Maart 2013 is een nieuwe publicatie uitgegeven. Hierin zijn voor de toepassing van materialen nieuwe eisen geformuleerd, waarbij een overgangstermijn werd gehanteerd voor de toepassing van bestaande materialen. Per 1 januari 2015 zijn diverse wijzigingen van kracht.

Bekijk alle wijzigingen
Invoering 14 nieuwe verkeersborden uitgesteld

De eerder aangekondigde wijzigingen van het RVV 1990, waarin onder meer de nieuwe verkeersborden ter sprake kwamen, en waarvan bekend was gemaakt dat deze maatregelen per 1 januari 2015 een feit zouden worden zijn NIET in werking getreden. Of onze weblog er toe heeft bijgedragen weten we niet, maar er is bij het ministerie een fout gemaakt met betrekking tot de publicatie en dat heeft geleid tot onduidelijkheid. Het ministerie streeft nu naar inwerkingtreding per 1 juli 2015. Het is echter mogelijk dat er nog aanpassingen aan teksten en borden zullen plaatsvinden.

Bekijk het wetsvoorstel
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden