indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Nieuwsbrief editie 1 - februari 2016 Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Sneller en efficiënter werken aan GWW

Het is gebruikelijk dat weginfrastructuurprojecten (Reconstructies of Vervangingsprojecten) zodanig worden gerealiseerd dat het verkeer zo veel mogelijk doorgang vindt. Deze traditionele manier van werken heeft als nadeel de daarbij behorende vrij lange uitvoeringsperioden.

 

In de gemeenten Amsterdam en Rotterdam zijn procedures uitgewerkt om sneller en efficiënter projecten in de openbare ruimte te realiseren.

Lees de weblog
Halftime

Halftime is een stimulans voor het doorbreken van gewoonten bij de aanpak van routinematige projecten in de grond-, weg- en waterbouw. Natuurlijk niet van alle gewoonten, maar wel die gewoonten, die bijdragen aan verspilling, of gewoonten die voorkomen dat we het beter kunnen doen. SBRCURnet heeft een handreiking uitgegeven over het toepassen van het Halftime-concept. In de handreiking worden de ervaringen aangereikt opgedaan in een beperkt aantal projecten.

Download de publicatie
Cursus Afzettingsplannen WIU 96b in februari van start

Wil jij ook leren hoe je een goede afzetting uitvoert?

Kom dan op 8, 9 en 10 maart naar Eindhoven, Zwolle of Utrecht en doe mee aan de 4-daagse cursus C1 'Afzettingsplannen 96b'.

 

Op de 1e cursusdag leer je omgaan met het Handboek wegafzettingen 96b, op de 2e cursusdag welke bebording je mag toepassen, op de 3e cursusdag alles over inzet van materiaal en materieel en de 4e cursusdag hoe het verkeer langs het werkvak kan worden geleid.

 

Begin het jaar 2016 goed en schrijf je nu in voor deze cursus uit ons veelzijdige opleidingsprogramma.

Bekijk het programma
Kwalitatief beheer van verkeerstekens

Zijn al deze borden in Nederland wel nodig? Hoe breng je als wegbeheerder het aantal borden onderbouwd en structureel terug naar de basis? En kan dat wel zomaar of loop je dan kans op juridische aansprakelijkheid bij ongevallen?

 

Tijdens de cursus K4 of K8 'Toepassing en sanering van verkeerstekens' leer je om op een verantwoorde manier verkeerstekens toe te passen, te beoordelen en te saneren.

 

Wij nodigen je van harte uit om deze cursus in 4 dagen of in 8 dagdelen bij ons te volgen. Vanaf 8, 9 en 10 maart start de cursus in Zwolle, Utrecht en Eindhoven.

Meer informatie
Verkeersboetes in 2016 ter discussie

Per 1 januari zijn de administratiekosten van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) met 30 procent verhoogd: van 7 naar 9 euro. Daardoor incasseert de overheid jaarlijks zo'n 23 miljoen euro extra. Geldklopperij, vinden critici.

 

Hiernaast blijkt dat flitsers veel te hoge snelheden aangeven. De politievakbond ACP wil daarom geen onterechte bonnen meer uitschrijven.

Lees ons kennisdossier
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail: verkeer@veringmeier.nl
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden