indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Nieuwsbrief editie 2 - september 2016 Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Parkeerverbod geldt niet meer voor de berm. Wat nu?

De borden E1, E2 en E3 verbieden niet langer het parkeren in de berm. De reikwijdte ervan is sinds een uitspraak van het gerechtshof Arnhem op 23 mei 2016 beperkt tot de rijbaan, op basis van het Verdrag van Wenen. Het Verdrag van Wenen gaat sinds 8 november 2008 vóór het RVV 1990.

 

Welke mogelijkheden heeft de wegbeheerder nu om het parkeren in de berm tegen te gaan? Ik zet de mogelijkheden voor je op een rijtje.

Lees de weblog
Geheel vernieuwd cursusprogramma

De herfst is al weer begonnen. Tijd voor een frisse wind! Ons cursusprogramma is geheel vernieuwd en voortaan thematisch ingedeeld, zodat je jezelf kan specialiseren in Veiligheid, Bereikbaarheid en Communicatie. Daarnaast kan je procesmatig je kennis verbreden in Contractvorming, Waarborging, Uitvoering en Beheer van permanente en tijdelijke verkeersmaatregelen.

 

Wil je jouw kennis op peil houden, dan geven wij cursussen die specifiek zijn ontwikkeld voor de functie waarin jij werkzaam bent. Met een studieduur van een halve dag tot drie dagen ben je weer up to date.

 

De cursussen zijn modulair opgezet en worden voortdurend aangepast aan de actuele stand van wet- en regelgeving. De standaard inhoud kan desgewenst op maat worden aangepast aan de wensen van jou als opdrachtgever.

Bekijk ons programma
Alle cursusdata 2016-2017

Op acht verschillende locaties in Nederland bieden wij cursussen aan voor tijdelijke en permanente verkeersmaatregelen. Op de website vind je het uitgebreide overzicht van data en locaties, waarmee het toepassen van verkeersmaatregelen makkelijker wordt.

 

Begin deze herfst goed en schrijf je nu in voor een cursus uit ons veelzijdige opleidingsprogramma.

Bekijk de cursusplanner
Cursus Handboek wegafzettingen WIU 96b

Wil jij ook leren hoe je met het Handboek Wegafzettingen van CROW tot een veilige wegafzetting kan komen? Kom dan begin oktober naar één van onze acht cursuslocaties (zoals 13 oktober in Utrecht) en doe mee aan de 1-daagse cursus TV1 'Handboek Wegafzettingen WIU 96b'.

 

In deze cursus leer je een keuze te maken uit de verschillende afzettingsfiguren in het Handboek wegafzettingen 96b van CROW. We introduceren een stappenplan, zodat je na afloop van de cursus zelfstandig een risico-inventarisatie en een plan van aanpak op basis van de gegevens uit het handboek kunt opstellen.

Lees de cursusinfo
Cursus Geboden en verboden in het verkeer

Als je je niet aan gebods- en verbodsborden houdt kan je een verkeersboete krijgen. Ben jij op de hoogte van alle jurisprudentie (zoals recent over parkeerverboden) en wetswijzigingen?

 

Tijdens de cursus PP2 'Geboden en verboden in het verkeer' leer je om op een verantwoorde manier de verkeersborden van hoofdstukken A tot en met G uit bijlage I, RVV 1990 toe te passen, functioneel te beoordelen en te saneren.

 

Wij geven deze cursus in 5 dagdelen van 08.30 tot 12.30 uur op de dinsdagen 04, 11 en 25 oktober, 01 en 08 november te Utrecht. Voor andere locaties kijk je op onze cursusplanner.

Meer informatie
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail: verkeer@veringmeier.nl
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden