indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl

Verkeersmaatregelen.nl

Verkeersmaatregelen.nl

Verkeersmaatregelen.nl

Nieuwsbrief editie 3 - april 2014

Verkeersmaatregelen.nl

Verkeersmaatregelen.nl

Verboden parkeerverboden

In het voorjaar worden traditioneel veel evenementen gehouden. Marathons, wielerrondes en kermissen zorgen ervoor dat de openbare ruimte slechts bestemd is voor het tijdelijke doel. Hiervoor moeten net als bij wegwerkzaamheden vaak tijdelijke parkeerverboden worden ingesteld. Dat wegbeheerders hierbij vaak geen handhaafbare en afdwingbare bebording toepassen maakt het er niet duidelijker op. Gelukkig ziet de gemiddelde weggebruiker vaak wel het belang van het parkeerverbod in, anders had menig wegbeheerder een groot probleem.

Lees de weblog
Duidelijkheid betalen parkeerbelasting defensievoertuigen

Kentekens van defensievoertuigen staan niet geregistreerd bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Gemeenten kunnen een boete opleggen als voertuigen van Defensie parkeerovertredingen begaan. Deze opgelegde naheffingsaanslagen kwamen door de status aparte te vaak verkeerd terecht en daarom heeft Defensie één adres hiervoor beschikbaar.

Lees de brief van de minister 
Betaald parkeren per minuut

Detailhandel Nederland heeft berekend dat automobilisten gemiddeld 14 procent te veel betalen doordat de garages hen per uur laten betalen. Automobilisten moeten overal in Nederland per minuut kunnen betalen voor het parkeren van hun auto. PvdA-Tweede Kamerlid Attje Kuiken diende daarvoor in 2013 twee initiatiefwetsvoorstellen in; één voor publieke parkeerplaatsen en één voor commerciële parkeergarages. De VNG zet vraagtekens bij nut en noodzaak van beide wetsvoorstellen en verzoekt Atje Kuiken in een brief van 10 april 2014 daarom deze in te trekken.

Bekijk het dossier
Cursussen Permanente verkeersmaatregelen mei/juni 2014

Zie je de fout op deze foto? Parkeren en parkeerverboden zijn enkele voorbeelden van de onderwerpen die behandeld worden tijdens onze cursus K6 'Toepassing en sanering van verkeerstekens'. De cursus duurt 6 dagen en een derde cylcus begint op 20 mei in Utrecht, op 21 mei in Eindhoven, op 22 mei in Meppel en 23 mei in Roosendaal. Meld je nu aan!

Tijdens de 2-daagse cursus K2 'Beheer en onderhoud permanente verkeerstekens' leer je het zelfstandig beheren en onderhouden van verkeersborden en wegmarkeringen. Deze cursus begint op  6 mei 2014 in Utrecht, 21 mei in Eindhoven, 22 mei in Meppel en 23 mei in Roosendaal.

Schrijf je nu in
Publicaties over parkeren

Onze website heeft een uitgebreide bibliotheek van boeken, vakbladen en artikelen van verschillende uitgevers in Nederland. Ook is er een unieke mediatheek met vakinhoudelijke filmpjes. Alles is geheel gratis toegankelijk en veel items zijn gratis te downloaden. Over parkeren vind je diverse items, die je verder helpen om het parkeren te faciliteren en te reguleren.

Ga naar de bibliotheek
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden