indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
nieuwjaarswens
Nieuwsbrief editie 4
december 2010


Blog
Weblog "Aftellen"

Terugkijkend op het jaar 2010 stonden veel verkeerslichten die de doorstroming van de economie moesten regelen nog op rood. Vooral bij gemeentelijke wegbeheerders werden projecten stopgezet, uitgesteld of afgelast. Verkeersmanagement is erop gericht om het verkeer niet te laten stagneren, maar juist door te laten stromen. Zou de politiek daar wat van kunnen leren?

Lees verder

RSS feed
RSS feed in verkeersmaatregelen.nl

Onze website wordt wekelijks aangevuld met nieuwe items. Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe literatuur in onze Bibliotheek, filmpjes in de Mediatheek, Cursusdata en locaties, een nieuwe blog en de nieuwste verkeersregels, dan kunt u vanaf deze maand hiervoor via uw browser een RSS-feed vastleggen.
 


Cursussen

Cyclus van 5
2 cursussen Tijdelijke verkeersmaatregelen in januari 2011
Veringmeier Verkeersmanagement heeft een 1-daagse Praktijkcursus H1 Inspectie en handhaving Tijdelijke verkeersmaatregelen ontwikkeld waarin aan de hand van een theoretische overdracht via dia's en video's en een groepsgewijze inspectie van een werksituatie op locatie wordt geleerd hoe de doelstellingen veiligheid en bereikbaarheid bij tijdelijke verkeersmaatregelen kunnen worden gecontroleerd, geregistreerd en gehandhaafd.

De cursus H1 wordt gegeven:
in Eindhoven op 04 januari 2011
in Meppel op 05 januari 2011
in Utrecht op 06 januari 2011

Voor de wegwerkers die de afzettingen moeten plaatsen, instandhouden en verwijderen is het van belang dat ze 's avonds weer veilig thuis komen. Om hen te leren hoe je veilig een stationaire en rijdende afzetting toepast geven wij de 1-daagse Praktijkcursus E1 Veilig werken voor wegwerkers. Nadat een theoretische basis is gegeven, worden tijdens de cursus 3 praktijkoefeningen gehouden, waarbij met afzettingsmateriaal op een afgeschermd weggedeelte wordt geoefend en de resultaten met elkaar besproken.

De cursus wordt afgesloten met een eindtoets, waarmee de deelnemers bij voldoende resultaat een certificaat kunnen behalen.

De cursus E1 wordt gegeven:
in Eindhoven op 11 januari 2011
in Zoeterwoude op 13 januari 2011
in Drachten op 18 januari 2011
in Roosendaal op 19 januari 2011
in Nunspeet op 20 januari 2011
Meld u nu aan

Bibliotheek

Rotondes
Literatuur over rotondes

Recent zijn er enkele nieuwe publicaties verschenen over rotondes.

De SWOV analyseert in een studierapportage de veiligheidseffecten van rotondes, waarbij gekeken is naar de verkeersveiligheidseffecten van alle rotondes (voor zover bekend) die in de periode 1999-2005 in Nederland zijn aangelegd.

Het ROVG heeft een nieuwe publieksfolder over rotondes uitgebracht. De bedoeling van deze folder is enerzijds om weggebruikers wegwijs te maken in de grote verscheidenheid aan rotondes die is ontstaan en anderzijds om ze tips aan te reiken hoe ze deze vlot en veilig kunnen berijden.

Deze publicaties zijn opgenomen in onze Bibliotheek en gratis te downloaden. In de bibliotheek vindt u over rotondes in totaal de volgende 9 publicaties:

Datum Uitgever Type Titel
nov 2010 SWOV Rapport Effects of roundabouts on road casualties in the Netherlands
okt 2010 TNO Paper B44 Evaluatie gedrag weggebruikers op geregelde turbopleinen
aug 2010 ROVG Publieksfolder Veilig je draai vinden.... op rotondes in Gelderland
jan 2010 SWOV Factsheet Rotondes
juni 2008 CROW Publicatie 257 Turborotondes
febr 2006 CROW Rapport D06-03 Plaatsing bewegwijzering bij rotondes
apr 2005 CROW Deelpublicatie 976 Maatregelen op kruispunten en rotondes - Werk in Uitvoering 96b
dec 2002 CROW Publicatie 126a Fietsoversteken op rotondes
mrt 1998 CROW Publicatie 126 Eenheid in rotondes
Ga naar de bibliotheek

Geef uw mening
Wij vernemen graag uw mening

Dit is de laatste Nieuwsbrief van Verkeersmaatregelen in 2010. Ook in het nieuwe jaar zullen wij u met onze informatie van dienst proberen te zijn. Dat doen we graag zo goed mogelijk en daarom zijn wij geïnteresseerd in UW MENING over onze Nieuwsbrieven; meldt u ons wat in uw ogen belangrijke thema's zijn, dan kunnen wij die meenemen in onze planning voor 2011. Uw reactie naar verkeer@veringmeier.nl wordt zeer op prijs gesteld!

Reageer hier
bedrijfsprofiel Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen
tel: 0182 635 216 | fax: 0182 635 016
e-mail | verkeersmaatregelen.nl

indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie