indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Nieuwsbrief editie 4 - juli 2015 Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Evenementenorganisatie: waar een klein land groot in is

Met ons bedrijf in Waddinxveen konden we op zondag 5 juli 2015 volop genieten van de doorkomst van de Tour de France door onze gemeente. In een SPECIAL geef ik je een inkijk op de veiligheids- en verkeersmaatregelen die genomen zijn voor het succesvolle verloop van de Grand Départ van de Tour de France van 1 tot 5 juli 2015.

 

We geven inzicht in de organisatie, de veiligheidsmaatregelen, het verkeersmanagement en nog veel meer.

Bekijk het dossier
Verkeersmaatregelen bij de Grand Départ

Wielerfans die de Tour de France op 5 juli volgen, konden niet om de genomen verkeersmaatregelen heen. Tijdens de 2e etappe van Utrecht naar Neeltje Jans in Zeeland (166 kilometer) verzorgden ruim 300 medewerkers de tijdelijke wegafzettingen en verkeersmaatregelen over de volledige lengte van het parcours.

 

Welke maatregelen werden er zoal genomen langs het parcours en bij de finishplaats op Neeltje Jans en wat heeft dit ons allemaal gekost?

Lees het verslag
Crowd management in Utrecht

Voor de Grand Départ van de Tour de France kwamen in totaal 1 miljoen toeschouwers naar Utrecht. Om dit feest tot een succes te maken wordt aan Crowd management gedaan. Een belangrijk onderdeel van de voorbereiding was het simuleren van de bezoekersstromen om de plannen voor de inrichting van de omgeving te toetsen.

 

Met crowdsimulatiesoftware zijn grote groepen mensen en hun autonome bewegingen in de bebouwde omgeving van Utrecht gesimuleerd.

Lees hier meer
Verkeersmaatregelen in Waddinxveen uitgelicht

Het duurde slechts 3 minuten en de wielrenners waren Waddinxveen al weer uit. Maar wat komt er allemaal bij kijken om de rit over 3 km van het grondgebied van Waddinxveen goed te laten verlopen? Ik ging op pad om de genomen verkeersmaatregelen voor je in beeld te brengen.

 

Een verhaal over verkeersmanagement, afzettingen, parkeerverwijzing, wandelroutes, verkeersregelaars en natuurlijk heel veel mooie beelden van het wielerspektakel.

Bekijk de sfeerimpressie
Gemeente op slot zonder verkeersbesluit: kan dat zomaar?

Wielerfans die de Tour de France op 4 en 5 juli volgden, konden niet om de genomen verkeersmaatregelen heen. Maar voor het nemen van verkeersmaatregelen die de doorgang belemmeren van weggebruikers dient de wegbeheerder een verkeersbesluit te nemen. Uit onderzoek blijkt dat slechts twee gemeenten op de route door 16 gemeenten in Nederland dit besluit hebben genomen voor de doorkomst van de Tourkaravaan.

 

Waarom nemen sommige wegbeheerders onnodig risico op stillegging van de Tour en voldoen ze niet aan de algemene beginselen van behoorlijk bestuur?

Lees mijn weblog
Iedereen een veilige vakantie

Ik heb genoten van de doorkomst van de renners. Met veel enthousiasme en respect heb ik dan ook gewerkt aan deze nieuwsbrief en de achterliggende informatie die je kan bekijken op de website verkeersmaatregelen.nl . Ik hoop hiermee je een plezier te doen en wens je veel lees- en kijkplezier.

 

Tot slot wens ik iedereen een mooie, zonnige en vooral verkeersveilige zomer. Na de vakantie staan wij weer voor je klaar met onze adviezen, cursussen en software.

 

Peter Veringmeier

Alle Tour-informatie
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden