indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Nieuwsbrief editie 4 - april 2017 Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Speelgoed met wieltjes op straat, mag dat?

Met mooi weer in de meivakantie en de zomer in het vooruitzicht gaan kinderen vaker buiten spelen. Hiervoor krijgen ze van hun ouders steeds fraaier gestroomlijnd speelgoed. Die ouders hebben vaak geen idee waar hun kinderen mogen ‘spelen’ met waveboards, skateboards, skates, spacescooters, heelys en hoverboards/airboards.

 

In een blog leg ik uit wat er wel en niet mag met dit moderne speelgoed.

Lees de weblog
Hou bestemmingen bereikbaar deze zomer

Als er gewerkt wordt aan de weg moeten bestemmingen bereikbaar blijven en de doorstroming van het verkeer zo min mogelijk gehinderd. Maar op welke wijze mag je parkeergelegenheden en wegen afsluiten? Hoe bepaal je welke verkeersdeelnemers er nog langs het werk kunnen worden geleid en welke je moet omleiden? Hoe richt je een omleidingsroute in? Hoe ga je een project verkeerskundig faseren? Hoe bepaal je het beste scenario? Wat betekent de ratificatie van het VN-verdrag Handicap voor de toegankelijkheidsplicht van wegbeheerders?

 

Op al deze vragen krijg je antwoord tijdens de leergang 'TVM-specialist Bereikbaarheid' die bestaat uit 3 cursussen verdeeld over 5 dagen. Je kan de cursussen vanaf 13 juni volgen op 6 locaties. Voor de exacte data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

Bekijk de leergang-informatie
Dag van de Bouw

Op de Dag van de Bouw staan de leden van Bouwend Nederland, UNETO-VNI Aannemersfederatie Bouw & Infra (AFNL), VNconstructeurs en NL Ingenieurs stil bij de (her)inrichting van ons mooie land. Want de bouw gaat elke dag door. Soms wat harder, soms wat minder snel. Soms vind je het prachtig, soms heb je er last van. Elke dag zijn de bouwers van Nederland er druk mee. Ook in de zomer!

 

De bouwers zijn trots op hun prestaties en willen dat delen met heel Nederland op de Dag van de Bouw, op zaterdag 20 mei 2017. Op die dag gaan weer vele honderden bouwhekken open die normaal gesloten blijven voor het publiek en laten de bouwers van Nederland buurtbewoners en familieleden zien waar ze trots op zijn.

Bezoek een project in jouw buurt
Gericht toezicht houden op wegafzettingen

Bij (wegen)bouwprojecten moet aanrijdingsgevaar zoveel mogelijk worden voorkomen. Toezicht op wegafzettingen en handhaving van de regelgeving is daarbij van groot belang. Tijdens de 1,5 daagse cursus TW3 'VBLC-inspectie en handhaving' leer je hoe je een prestatiemeting uitvoert op het gebied van veiligheid, bereikbaarheid, leefbaarheid en communicatie (VBLC). De cursus biedt handvatten voor een op te zetten beoordelingssysteem en methoden om een goede uitvoering af te dwingen. Tijdens het laatste dagdeel gaan we naar buiten en houden een werkplekinspectie bij wegenbouwprojecten op locatie.

 

Je kan de cursussen vanaf 13 juni volgen op 3 verschillende locaties. Voor de exacte data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

Schrijf je hier in
Kortdurende wegafzettingen, hoe maak je ze veilig?

Om te weten welke wegafzettingen je moet toepassen bij kortdurende werkzaamheden hebben wij een speciaal Instructieboekje samengesteld. Tijdens de 0,5-daagse cursus UW3 'Kortdurende wegafzettingen 96b' leer je hoe je het Instructieboekje kan gebruiken om de juiste afzetting te kiezen. Het zoeksysteem en een Quick Scan van 6 stappen wordt uitgelegd, waarna het gebruik wordt geoefend.

 

Deze cursus is goed te combineren met de 1,5-daagse cursus TW3, die in dezelfde periode wordt gegeven. Je kan de cursus vanaf 13 juni volgen op 3 verschillende locaties. Voor de exacte data en locaties kijk je onderaan Uitvoering in onze cursusplanner.

Lees de cursusinfo
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail: verkeer@veringmeier.nl
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden