indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Zomervakantie

Halverweg het jaar kijken we met enkele cursisten terug naar de eerste helft van 2018. Maar de zomervakantie is vooral de tijd om te genieten en ontspannen. Met deze nieuwsbrief brengen wij je op de hoogte van recente regelgeving, kan je inspiratie op doen en alvast na denken over je kennisverbreding in het najaar. We bieden in de 2e helft van 2018 weer een divers studieprogramma aan op het gebied van zowel permanente als tijdelijke verkeersmaatregelen!

 

Graag tot dan en voor nu een heel fijne zomer!

Vijf geslaagde BLVC-inspecteurs

Op 26 juni was het zover: 5 deelnemers aan de leergang TTL 'VBLC-specialist Toezicht' kregen het leergangcertificaat uitgereikt door Peter Veringmeier. Naast de cursusdagen waren er 3 dagdelen coaching toegevoegd aan het programma, zodat ze met de bijgebrachte kennis en kunde een verschil kunnen gaan maken in Amsterdam Nieuw-West.

 

Benieuwd naar hun eigen ervaringen?

Lees de evaluatie
Ons cursusprogramma voor de 2e helft van 2018 staat online

Vanaf 3 september start het nieuwe cursusseizoen en kan je bij ons weer een keuze maken uit ons thematisch ingedeelde cursusprogramma. Je kan jezelf specialiseren in Veiligheid, Bereikbaarheid en Communicatie. Daarnaast kan je procesmatig je kennis verbreden in Contractvorming, Waarborging, Uitvoering en Beheer van permanente en tijdelijke verkeersmaatregelen.

 

De kern daarbij is dat de geleerde kennis praktisch, actueel en direct toepasbaar is. 

Meer info
Snorfietsen mogen vanaf 1 juli naar de rijbaan

Gemeenten en alle andere wegbeheerders kunnen per 1 juli 2018 besluiten om op drukke fietspaden de snorfietser naar de rijbaan te verplaatsen. Daar waar de snorfietser naar de rijbaan moet, is de snorfietser ook verplicht een helm te dragen. Dit besluit is genomen op verzoek van de G4: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

 

Alle wegbeheerders krijgen de mogelijkheid om met een verkeersbesluit te bepalen waar een onderbord komt waarmee de snorfietsers naar de rijbaan worden verplaatst. Het College van Burgemeester en Wethouders kan hiertoe besluiten vanwege grote drukte op het fietspad. Grote drukte kan leiden tot onveilige situaties, bijvoorbeeld door te weinig ruimte voor inhalende snorfietsers of door schrikreacties doordat mensen te dicht op elkaar rijden. 

Lees verder
Harmonisatie gemeentelijke milieuzones

Nederlandse steden kunnen vanaf 2020 kiezen uit twee soorten milieuzones. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven maakt hiermee een einde aan de wildgroei van gemeentelijke plannen voor dergelijke zones. De staatssecretaris heeft op 29 juni 2018 een brief gestuurd naar de Tweede Kamer. Hierin legt zij uit wat de plannen zijn om te komen tot harmonisering van de regels voor milieuzones in steden.

 

Om een lappendeken te voorkomen is het voor de weggebruiker van groot belang dat ook de aanduiding met verkeersborden geharmoniseerd wordt. In de brief worden de nieuwe verkeersborden gepresenteerd.

Lees verder
Project hinderbeperking grootschalige wegwerkzaamheden

Bij grootschalige wegwerkzaamheden worden vergoedingen betaald aan verkeersdeelnemers om de hinder te beperken. De voordelen voor deelnemers kunnen bestaan uit:

  • Geldelijke beloningen, uitgekeerd op de bankrekening.
  • Niet-geldelijke beloningen, zoals cadeaus, tegoedbonnen en spaarsystemen.
  • Vergoedingen voor alternatief vervoer, zoals een ov-budget of ov-kaart.

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft 25 april 2018 het beleidskader vastgesteld waaraan projecten moeten voldoen om in aanmerking te komen voor de vrijstelling Wet IB 2001. Het gaat om projecten die zijn aangewezen door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gericht op hinderbeperking tijdens grootschalige wegwerkzaamheden. 

Meer informatie
Jouw privacy en de wet AVG

Op 25 mei trad de Algemene Verordening Gegevensbescherming 2016/679 (‘AVG’) in werking. Vanzelfsprekend conformeren wij ons ook aan deze nieuwe wetgeving en hebben we recentelijk onze privacy- en cookieverklaring aangepast. Onze website is conform de eisen uit de wet beveiligd en we hebben de noodzakelijke registraties uitgevoerd. 

 

Aangezien je deze e-mailnieuwsbrief ontvangt, zijn jouw contactgegevens opgeslagen in ons klantenbeheersysteem. Wij hebben geen wijzigingen aangebracht in de manier waarop wij persoonsgegevens verwerken. Je zult deze nieuwsbrief in de toekomst gewoon blijven ontvangen. Als je de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kan je jezelf afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief. Als je verder nog vragen hebt over jouw privacygegevens stel die dan door een mail te sturen naar verkeer@veringmeier.nl.

Bekijk onze privacyverklaring
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail: verkeer@veringmeier.nl
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden