indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Nieuwsbrief editie 5 - september 2015 Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Zou jij nog slagen voor het rijbewijs?

De ANWB hield een verkeersexamen onder haar lezers en wat blijkt: 78% van de Nederlandse autorijders zou waarschijnlijk zakken als ze een theorie-examen zonder voorbereiding moeten maken.

 

Maar als de gewone weggebruiker de regels zo slecht kent, hoe zit het dan met de wegbeheerders die al die verkeersmaatregelen bedenken en toepassen?

 

Zou een verplicht examen voor verkeerskundigen, wegbeheerders en uitvoerders verbetering bieden?

Lees de weblog
Alle wet- en regelgeving op een rijtje

De verkeersregels worden voortdurend aangepast aan nieuwe wensen en inzichten. Indien je bijvoorbeeld 15 jaar geleden je rijbewijs hebt gehaald, dan is inmiddels 40% van de wegenverkeerswet gewijzigd.

 

De website 'Verkeersmaatregelen' biedt een overzicht van de belangrijkste wijzigingen die in de afgelopen jaren vanaf 2002 zijn doorgevoerd.

Bekijk het overzicht
Cursusprogramma 2015-2016 van start

Om je kennis over planvorming, uitvoering en controle van verkeersmaatregelen optimaal in te kunnen zetten heeft Veringmeier Verkeersmanagement weer een up-to-date cursusprogramma op het gebied van permanente en tijdelijke verkeersmaatregelen voor je klaar staan.

 

Aangepast aan de herziene richtlijnen Werk in uitvoering 96a/b kan je voor het cursusseizoen 2015-2016 weer een keuze maken tussen verschillende opleidingslocaties en data verspreid over de verschillende regio's in Nederland.

Laat je inspireren
Met de kennis van vandaag voorkom je morgen problemen

Op 13, 14 of 15 oktober geven wij een 1-daagse cursus 'Wet- en regelgeving bij tijdelijke verkeersmaatregelen', zodat je niet voor verrassingen komt te staan als je als wegbeheerder of aannemer aansprakelijk wordt gesteld voor een ongeval.

 

Welke verantwoordelijkheden heb je en wanneer ben je aansprakelijk als er iets mis gaat. Voorkomen is beter dan genezen. Tijdens deze cursus wordt niet alleen de wet- en regelgeving uitgelegd, maar wordt ook een praktijksituatie behandeld, waarin een verkeersongeval heeft plaatsgevonden, op basis van een door de wegbeheerder goedgekeurd afzettingsplan.

Naar de cursusinfo
Minder verkeerstekens 

Inzicht in wet- en regelgeving van verkeerstekens. Dat bereik je met de cursus 'Toepassing en sanering van verkeerstekens'. Want het hedendaagse verkeerswetgeving is volop in ontwikkeling.

 

Wij nodigen je van harte uit om deze cursus in 4 dagen of in 8 dagdelen bij ons te volgen. Vanaf 10 november leer je alle facetten van verkeerstekens kennen, speciaal toegespitst op het beheer van nu.

 

Deze cursus bied je een schat aan vakinformatie, die je direct kunt toepassen vanuit de onontbeerlijke basiskennis tot en met de grotere toepassings- en saneringsvraagstukken.

Bekijk het programma
Grip op tijdelijke verkeersmaatregelen

Op basis van de herziene richtlijnen 96b start op 3 november in Eindhoven, op 4 november in Zwolle en op 5 november in Utrecht de 4-daagse basiscursus C1 'Afzettingsplannen 96b'. De cursus maakt onderdeel uit van de leergang 'TVM-specialist', maar is ook afzonderlijk te volgen.

 

Op de 1e cursusdag leer je omgaan met het Handboek wegafzettingen 96b, op de 2e cursusdag welke bebording je mag toepassen, op de 3e cursusdag alles over inzet van materiaal en materieel en de 4e cursusdag hoe het verkeer langs het werkvak kan worden geleid.

Meer informatie
Opleidingsadvies nodig?

Wil je meer informatie over een van bovenstaande cursussen of wil je een passend opleidingsadvies? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact op met onze opleidingsadviseur Jacqueline.

 

Zij kan dan de mogelijkheden bespreken voor een cursus op maat bij jou in-company, via open inschrijving of e-learning.

Mail Jacqueline
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden