indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Nieuwsbrief editie 6 - oktober 2015 Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Recht op een veilige werkplek

De GWW is de gevaarlijkste sector om te werken. In oktober 2015 meldde de Inspectie SZW dat het aantal meldingsplichtige ongevallen sinds 2012 weer flink stijgt. In 2013 bleek niet één onderzochte opdrachtgever te voldoen aan zijn wettelijke verplichtingen voor planvorming met betrekking tot een veilige inrichting van de werkplek. Het probleem ligt echter niet alleen bij opdrachtgevers, ook bij de aannemers en de regelgeving valt veel te verbeteren.

 

Hoe komt het toch dat we nog steeds niet in staat zijn om een veilige werkplek in te richten? Ik zet de meest voorkomende fouten en oorzaken voor je op een rij.

Lees de weblog
Risico op ongeval in gww nog groot

De Inspectie SZW zet zich sinds 2012 extra in om de onveiligheid voor werknemers in de grond-, weg- en waterbouw aan te pakken. Maar de sectoraanpak lijkt te falen: het aantal meldingsplichtige ongevallen daalt sinds 2004, maar lijkt inmiddels weer flink te stijgen.

 

Opdrachtgevers in de grond-, weg- en waterbouw voldoen zelden aan alle verplichtingen voor de veiligheid en gezondheid van werknemers in de uitvoering. Het probleem ligt echter niet alleen bij opdrachtgevers, ook bij de aannemers en de regelgeving valt veel te verbeteren. Dat blijkt uit de sectorrapportage 2014 van de Inspectie SZW. 

Meer informatie
Bezoek ons op de Dag van Verkeer & Mobiliteit

Onze missie is het toepassen van verkeersmaatregelen makkelijker te maken. Wij ondersteunen je bij de interpretatie van ingewikkelde wet- en regelgeving en bieden je software, cursussen en adviezen, waarmee je verkeersmaatregelen in de praktijk kan toepassen.

 

Ook dit jaar staan wij weer tijdens de Dag van Verkeer & Mobiliteit in de Expo Houten. Graag voorzien wij je op 26 november 2015 in stand 2.127 van een opleidingsadvies op maat en demonstreren wij de eerste operationele versie van CADSIGN.

Registreer je gratis
Leergang TVM-specialist maakt je klaar voor het echte werk

Wil je zelf een veilige werkplek ontwerpen, uitvoeren en handhaven? Dan kan je dat leren door deel te nemen aan onze praktijkgerichte en actuele leergang TVM-specialist. In deze leergang zitten 4 cursussen voor Planvorming en 6 cursussen gericht op Uitvoering.

 

De cursussen uit de leergang worden aangeboden in Eindhoven, Zwolle en Utrecht en beginnen op die locaties op 3, 4 en 5 november met een 4-daagse cursus C1 'Afzettingsplannen 96b'.

 

Op de 1e cursusdag leer je omgaan met het Handboek wegafzettingen 96b, op de 2e cursusdag welke bebording je mag toepassen, op de 3e cursusdag alles over inzet van materiaal en materieel en de 4e cursusdag hoe het verkeer langs het werkvak kan worden geleid.

Laat je inspireren
Met de kennis van vandaag voorkom je morgen problemen

Welke verantwoordelijkheden heb je en wanneer ben je aansprakelijk als er iets mis gaat.

Voorkomen is beter dan genezen. Op 10 november geven wij in Amersfoort een extra 1-daagse cursus 'Wet- en regelgeving bij tijdelijke verkeersmaatregelen', zodat je niet voor verrassingen komt te staan als je als wegbeheerder of aannemer aansprakelijk wordt gesteld voor een ongeval.

 

Tijdens deze cursus wordt niet alleen de wet- en regelgeving uitgelegd, maar wordt ook een praktijksituatie behandeld, waarin een verkeersongeval heeft plaatsgevonden, op basis van een door de wegbeheerder goedgekeurd afzettingsplan.

Naar de cursusinfo
Opleidingsadvies nodig?

Wil je meer informatie over een van bovenstaande cursussen of wil je een passend opleidingsadvies? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact op met onze opleidingsadviseur Jacqueline.

 

Zij kan dan de mogelijkheden bespreken voor een cursus op maat bij jou in-company, via open inschrijving of e-learning.

Mail Jacqueline
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail: verkeer@veringmeier.nl
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden