indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Vormgeving 12 nieuwe verkeersborden kan beter

Vanaf 1 juli 2017 zijn er 14 nieuwe verkeersborden toegevoegd aan bijlage 1 van de RVV 1990. Volgens demissionair minister Schultz - van Haegen moeten de nieuwe verkeersborden vooral bijdragen aan de duidelijkheid in het verkeer in een aantal situaties. Maar geven die borden nu de gewenste duidelijkheid? En komt de vorm en betekenis wel overeen met internationale afspraken?

 

Op 21 oktober 2014 had ik al een blog geschreven met enkele kritische kanttekeningen bij deze 14 verkeersborden. Nu 2,5 jaar later de borden alsnog zijn ingevoerd heb ik een nieuwe blog geschreven waarin ik aangeef dat de vormgeving van 12 nieuwe borden beter kan.

Lees de weblog
Nieuw cursusprogramma 2017-2018

Vanaf 4 september start het nieuwe cursusseizoen en kan je bij ons weer een keuze maken uit ons thematisch ingedeelde cursusprogramma. Je kan jezelf specialiseren in Veiligheid, Bereikbaarheid en Communicatie. Daarnaast kan je procesmatig je kennis verbreden in Contractvorming, Waarborging, Uitvoering en Beheer van permanente en tijdelijke verkeersmaatregelen.

 

De kern daarbij is dat de geleerde kennis praktisch, actueel en direct toepasbaar is. 

Wat kan je bij ons leren?
Nieuwe leergang voor directievoerders en toezichthouders

Bij de uitvoering van (wegen)bouwprojecten wil je de Veiligheid, Bereikbaarheid, Leefbaarheid en Communicatie (VBLC) zo goed mogelijk bewaken. Op veler verzoek hebben wij uit ons cursusprogramma een leergang 'VBLC-specialist Toezicht' samengesteld.

 

Er komt veel kijken bij goed toezicht op de uitvoering van wegafzettingen en verkeersomleidingen. Tijdens deze leergang leer je alle ins en outs gedurende 10 afzonderlijke cursussen met een studieduur van totaal 11 dagen. De leergang begint vanaf 11 september op 6 verschillende locaties. Voor de exacte data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

Bekijk deze leergang
Leergang 'Toepassen en saneren verkeerstekens' geactualiseerd

Het aantal verkeersborden in Nederland is dit jaar weer toegenomen. Maar zijn al die borden wel nodig? Van belang is dat er van te voren wordt gekeken of het desbetreffende verkeersbord een bepaalde functie of toegevoegde waarde heeft.

 

Je leert in deze 8-daagse leergang de betekenis van de verkeersborden uit bijlage I, behorende bij het RVV 1990, hoofdstukken A tot en met L, de onderborden en de straatnaamborden. Met deze leergang krijg je een basis voor het systematisch inspecteren, toepassen en saneren van verkeersborden. Je kan de cursussen vanaf 19 september volgen op 3 verschillende locaties. Voor de exacte data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

Meer informatie
Terugblik cursususseizoen 2016-2017

September 2016 hebben wij ons cursusaanbod thematisch ingedeeld en gepresenteerd. Het is altijd spannend om dan te bekijken hoe de markt reageert. We waren verheugd dat ons aangepaste programma aansloeg en hebben het afgelopen seizoen veel enthousiaste deelnemers mogen ontvangen. Deelnemers die naar huis gingen met kennis, oefeningen en hulpmiddelen om verkeersmaatregelen veiliger toe te passen.

 

De deelnemers wisten onze cursussen positief te waarderen. In een overzicht hebben we enkele ervaringen en aanbevelingen bij elkaar gezet.

Bekijk de ervaringen
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail: verkeer@veringmeier.nl
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden