indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
TVM-specialist
Nieuwsbrief editie 7 - 2013
oktober 2013
 
Aanvechten Wet-Mulderparkeerboete
Het (on)gelijk van CROW-richtlijnen - deel 1

In de loop der jaren worden de door CROW uitgebrachte richtlijnen regelmatig ter discussie gesteld. Begin van dit jaar schreef ik dat rechters deze richtlijnen regelmatig tot handhavingsnorm verheffen. Hoe verhoudt zich dit nu als er in de richtlijnen zelf afwijkingen zijn te vinden? In een serie van 3 blogs ga ik dieper in op het (on)gelijk van de CROW-richtlijnen 96a/b. Vandaag deel 1 over de status van deze richtlijnen.

Lees de weblog
Nieuwe richtlijnen Werk in Uitvoering 96a
Nieuwe Richtlijnen 96a voor autosnelwegen van kracht

Tijdens vijf bijeenkomsten in september presenteerden Rijkswaterstaat en CROW de nieuwe richtlijn Werk in Uitvoering 96a aan medewerkers van Rijkswaterstaat en marktpartijen die regelmatig werken op autosnelwegen, zoals aannemers of ingenieursbureaus. Vanaf 1 oktober 2013 is de nieuwe richtlijn van kracht op bestaande en nieuwe overeenkomsten van Rijkswaterstaat.

Lees het verslag
Nationaal Verkeerskunde Congres 2013
NVC 2013 met programma over tijdelijke verkeersmaatregelen

CROW, KpVV, Verkeerskunde en ANWB organiseren op woensdag 6 november 2013 voor de vierde keer het Nationaal verkeerskundecongres, dé jaarlijkse vakdag voor de verkeerskundesector. Het programma bevat ondermeer 4 interessante parallelsessies over ervaringen met verkeersmaatregelen bij wegwerkzaamheden uit de praktijk. U vindt ze in de zaal 'Data en bereikbaarheid'.

Bekijk de papers
Leergangen
Cursussen over verkeersmaatregelen gaan van start

Vergeet u niet aan te melden voor onze cursussen op het gebied van permanente en tijdelijke verkeersmaatregelen. U heeft nog enkele dagen de tijd!

Op het gebied van permanente verkeersmaatregelen kunt u deelnemen aan onze cursussen K6 'Toepassing en sanering van verkeerstekens' met een studieduur van in totaal 6 dagen. Op 5 november 2013 start de cursus in Utrecht, op 6 november in Eindhoven en op 7 november in Meppel.

In november en december kunt u weer deelnemen aan 5 boeiende cursussen op het gebied van wetgeving, werkvoorbereiding, toezicht en handhaving van tijdelijke verkeersmaatregelen in de Leergang LG1 'TVM-specialist' met een studieduur van in totaal 9 dagen. Op de website vindt u een advies op maat passend bij de functie die wordt uitgeoefend. De leergang start op 29 oktober in Eindhoven, 30 oktober in Meppel en op 31 oktober in Utrecht.

Bekijk het programma
 
bedrijfsprofiel Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen
tel: 0182 635 216 | fax: 0182 635 016
e-mail | verkeersmaatregelen.nl

Copyright by Veringmeier Verkeersmanagement BV
indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie