indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Na vieren

Bij (wegen)bouwprojecten wordt de verantwoordelijkheid voor derden niet minder als de wegwerkers om vier uur naar huis gaan. Ze laten dan de opengebroken openbare ruimte achter voor de omgeving. Dat dit extra risico’s met zich meebrengt blijkt wel uit het waargebeurde verhaal van Bas.

 

Bas gaat met zijn vriendjes buiten spelen, maar dat loopt niet goed af.

Lees de weblog
Hoe houd je kinderen uit het werkvak?

Hoe borg je de veiligheid van de wegwerker die in de openbare ruimte moet werken en de veiligheid voor de weggebruiker die het werkvak moet passeren? Als je deelneemt aan onze 2-daagse cursus TV2 Bebording en bebakening bij wegafzettingen leer je welk materiaal je kan inzetten voor een veilige wegopbreking.

 

Je kan de cursus vanaf 13 november volgen op 6 verschillende locaties. Voor de exacte data en locaties kijk je in onze cursusplanner. Schrijf je nu in!

Meer informatie
Veiligheid vraagt om gedragsverandering

In mijn weblog van maart 2017 schreef ik al dat het veiligheidsbewustzijn nog niet bij iedereen tussen de oren zit. Volgens cijfers van de Inspectie SZW is de bouw in 2016 onveiliger geworden. Het aantal ernstige ongevallen, waarbij één of meerdere slachtoffers vielen, steeg met bijna 11 procent en het aantal dodelijke slachtoffers nam zelfs met 77 procent toe. Een schrikbarende uitkomst. Daarom is door het bestuur van Bouwend Nederland de Taskforce Veiligheid en Arbeidsomstandigheden opgericht.

 

Onder leiding van Peter Koenders (Koenders Totaalbouw) is begin 2017 de Taskforce gestart. Dit veiligheidscomité adviseert het bestuur op welke manier de veiligheid binnen de bouw en infra concreet kan worden verbeterd. Peter vertelt in het oktobernummer van BouwendNL wat de Taskforce wil bereiken.

Lees het interview met Peter
Houd bestemmingen bereikbaar deze winter

Als er gewerkt wordt aan de weg moeten bestemmingen bereikbaar blijven en de doorstroming van het verkeer zo min mogelijk gehinderd. Maar op welke wijze mag je parkeergelegenheden en wegen afsluiten? Hoe bepaal je welke verkeersdeelnemers er nog langs het werk kunnen worden geleid en welke je moet omleiden? Hoe richt je een omleidingsroute in? Hoe ga je een project verkeerskundig faseren? Hoe bepaal je het beste scenario? Wat betekent de ratificatie van het VN-verdrag Handicap voor de toegankelijkheidsplicht van wegbeheerders?

 

Op al deze vragen krijg je antwoord tijdens de leergang 'TVM-specialist Bereikbaarheid' die bestaat uit 3 cursussen verdeeld over 5 dagen. Je kan de cursussen vanaf 20 november volgen op 8 locaties. Voor de exacte data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

Bekijk deze leergang
Jouw persoonlijke cursusaanbod

Wil jij je kennis over verkeersmaatregelen ook naar een hoger niveau brengen? Kijk voor het volledige cursusprogramma op onze website.

 

Heb je behoefte aan een persoonlijk advies? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op via 0182 635 216 of opleidingen@veringmeier.nl.

Vraag persoonlijk advies
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail: verkeer@veringmeier.nl
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden