indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Elk werk een veilig bouwhek

In het artikel ‘Na vieren’ schreef ik dat werkterreinen geen speelterreinen mogen zijn. Hiervoor is een adequate niet doordringbare afzetting noodzakelijk. Dat het in de Nederlandse weersomstandigheden nog wel eens mis kan gaan liet ik zien in het artikel ‘Hoe groot is het veiligheidsbewustzijn bij aannemers?’.

 

Om een veilige omgeving te waarborgen dient het materiaal daarom bestand te zijn tegen omwaaien, wegwaaien, buigen en kapotgaan. Maar daarnaast kunnen hekken ook op andere wijze tot hinder of overlast leiden. Om dit te voorkomen geef ik je in deze blog 23 tips.

Lees de weblog
Nieuwe cursusdata 2018

Het einde van het jaar is weer in zicht. Een goed moment om vooruit te kijken naar het volgende jaar. Wij zijn erg benieuwd naar je goede voornemens op opleidingsgebied en helpen je graag de perfecte cursus te vinden.

 

Heb je nog opleidingsbudget 2017 over, maar wil je pas in 2018 deelnemen aan een cursus? Dat kan! Als je vóór 30 december inschrijft, ontvang je de factuur nog in 2017. Je start dan in 2018 op het moment dat het jou het beste uitkomt.

 

 Begin het jaar 2018 goed en schrijf je nu in voor een cursus uit ons veelzijdige studieprogramma.

Cursusprogramma 2018
Planvorming tijdelijke verkeersmaatregelen

Er komt veel kijken bij een goede planvorming van tijdelijke verkeersmaatregelen. Tijdens onze leergang TPL 'VBLC-specialist-Planvorming' leer je alle ins en outs gedurende 8 afzonderlijke cursussen met een studieduur van totaal 13 dagen. Gericht op Veiligheid en Bereikbaarheid leer je om een faserings-, afzettings- en omleidingsplan op een systematische en verantwoorde wijze op te stellen. Bovendien leer je om tussen de verschillende opties een gemotiveerde keuze te maken.

 

We geven de cursussen vanaf 15 januari t/m 25 april op 8 verschillende locaties. Voor de exacte data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

Bekijk deze leergang
Cursus Handboek wegafzettingen WIU 96b

Wil jij ook leren hoe je met het Handboek Wegafzettingen van CROW tot een veilige wegafzetting kan komen? Kom dan naar één van onze cursuslocaties en doe mee aan de 1-daagse cursus TV1 'Handboek Wegafzettingen WIU 96b'. Bekijk de nieuwe data en locaties in onze cursusplanner.

 

In deze cursus leer je een keuze te maken uit de verschillende afzettingsfiguren. We introduceren een stappenplan, zodat je na afloop van de cursus zelfstandig een risico-inventarisatie en een plan van aanpak op basis van de gegevens uit het handboek kunt opstellen.

Lees de cursusinfo
Verbeterde wegmarkering en bewegwijzering op snelfietsroutes

Een belangrijk aanbeveling uit het masterplan voor de snelfietsroute Utrecht-Amersfoort is het ontwerpen van veiligheidsverhogende, betrouwbare en gebruiksvriendelijke wegmarkering en bewegwijzering. Om tot veilige wegmarkering en gerichte fietsbewegwijzering te komen, hebben Van Rens, Loendersloot Groep en KeuzeWeg in opdracht van de provincie Utrecht een gezamenlijke aanpak bedacht.

 

Dit rapport bevat een ontwerp voor de markering en een ontwerp voor de systeembewegwijzering op de snelfietsroute ‘De Stijl’ tussen Utrecht en Amersfoort.

Download het rapport
Het juiste bord op de juiste plaats!

De provincie Utrecht test nieuwe wegmarkeringen op snelfietsroutes en de gemeente Bodegraven een lichtlijn bij oversteekplaatsen. De provincie Gelderland laat speed-pedelecs op fietspaden rijden. In 2017 kregen we 14 nieuwe verkeersborden en werd de wegenverkeerswetgeving 2 keer gewijzigd.

 

Schrijf je in voor de 8-daagse leergang PPL 'Toepassen en saneren verkeerstekens' voor actuele en praktisch toepasbare kennis in 3 cursussen, die je ook afzonderlijk kan volgen:

  • De 2-daagse cursus PP1 'Kwalitatief beheer verkeerstekens'
  • De 4-daagse cursus PP2 'Geboden en verboden in het verkeer'
  • De 2-daagse cursus PP3 'Waarschuwen en informeren in het verkeer'
  •  

    We geven de cursussen vanaf 16 januari t/m 15 maart 2018 op 3 verschillende locaties. Voor de exacte data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

    Meer informatie
     
    Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail: verkeer@veringmeier.nl
    Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden