indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Elke dag Bewust Veilig!

Op woensdag 18 maart staan we extra stil bij veilig werken. Maar alle dagen van het jaar is veiligheid belangrijk en zeker geen vrijblijvendheid. Het kost vaak geld en beperkt door regelgeving de vrijheid van individuen. Het zorgt ook vaak bedrijfsmatig voor tegenstrijdige belangen. Als je werkt in de openbare ruimte is er bovendien een spanningsveld met de bereikbaarheid van bestemmingen en de doorstroming van het verkeer. Dit alles vraagt om de juiste (verkeers)maatregelen.

 

In deze nieuwsbrief staan we stil bij het BLVC-café van de stichting Bewuste Bouwers en de dag van de Veiligheid. Aansluitend op dit thema bieden wij je de gelegenheid om een studie te volgen, waarin je leert de juiste veiligheidsmaatregelen bij werken in het verkeer te nemen. Wij zijn je van dienst met ons uitgebreide cursusprogramma op het gebied van tijdelijke en permanente verkeersmaatregelen. Alle data en locaties vind je op de website.

Bijeenkomst
BLVC-café ProRail

Voor iedereen die te maken heeft met Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie m.b.t. bouw- en infraprojecten organiseert de stichting Bewuste Bouwers weer een BLVC-café.

 

Op donderdag 12 maart zijn we vanaf 15.30 tot 18.30 uur te gast bij ProRail op het project Spooromgeving Geldermalsen en bekijken een infraproject van dichtbij. Projectmanager Marko Laarmans en bouwmanager Bas Rodigas van ProRail vertellen je hier tijdens het BLVC Café meer over. Daarnaast worden een aantal werkzaamheden van het project bezocht.

Meld je gratis aan!
Leergang
Voorkomen is beter dan genezen

Veilig werken in de openbare ruimte is tijdens de uitvoering van (wegen)bouwprojecten een grote uitdaging. Want niet alleen de wegwerkers moeten 's avonds weer veilig thuis komen. Ook de weggebruikers moeten veilig langs het werk worden geleid.

 

In onze 6-daagse leergang TVL 'TVM-specialist Veiligheid' leer je wat de kenmerken van een stationaire en een rijdende afzetting zijn en wanneer je deze mag toepassen. Het zoek- en selectiesysteem uit het Handboek wegafzettingen WIU 96b wordt uitgelegd. Specifiek wordt aandacht besteed aan verkeersmaatregelen op en naast de weg, voor langzaam verkeer en bij werkzaamheden op kruispunten en rotondes. Ook wordt geleerd welke bebording en bebakening in bepaalde omstandigheden mogen worden toegepast om een werkvak veilig af te zetten.

 

Je kan de leergang gedurende 6 weken volgen vanaf 26 maart tot en met 23 april in Utrecht. Voor de overige data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

Schrijf je nu in
Bewustwording
Bewust veilig

Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Bouw en Infra en UNETO-VNI hebben de handen ineen geslagen om jaarlijks stil te staan bij veiligheid. Alle dagen van het jaar is veiligheid belangrijk. Eén dag staan we er extra bij stil. In 2020 zijn zij op woensdag 18 maart Bewust Veilig. Doe mee!

 

Veilig en gezond werken is een verantwoordelijkheid van iedereen op een project of bouwplaats en van alle partijen in de keten. Samen zorgen we voor veilige arbeidsomstandigheden. Concurreren op veiligheid is onacceptabel.

Lees verder
Cursus
Toegankelijkheid bij (wegen)bouwprojecten

Voor weggebruikers is het van groot belang dat ze veilig een werkvak of bouwplaats kunnen passeren. Die veiligheid wordt mede bereikt door een goede toegankelijkheid van de openbare ruimte. Tijdens de uitvoering van (wegen)bouwprojecten is er een extra grote uitdaging om rekening te houden met de toegankelijkheid van mindervalide en valide weggebruikers.

 

Tijdens de 1-daagse cursus TB3 cursus TB3 'Toegankelijkheid bij (wegen)bouwprojecten' staat de toegankelijkheid van het terrein centraal voor de verschillende verkeersdeelnemers. Je neemt kennis van de verschillende materialen die ingezet kunnen worden voor loop-, fiets- en rijvoorzieningen en hoe je die het beste kan toepassen. Speciale aandacht wordt gegeven aan de toegankelijkheid voor visueel en fysiek gehandicapten. We kijken naar de mogelijkheden om doorgangsbeperkingen verkeerskundig aan te geven. Ook leer je hoe de bereikbaarheid van maatschappelijke voorzieningen gewaarborgd kunnen worden.

 

Je kan de cursus op 31 maart volgen in Utrecht. Voor meer data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

Schrijf je nu in
Factsheet
Investeren in verkeersveiligheid

Het kennisnetwerk SPV heeft in kaart gebracht welke maatregelen op dit moment effectief zijn en draagvlak hebben om de verkeersveiligheid in Nederland verder te verbeteren. Het gaat daarbij om concrete en samenhangende maatregelen op basis van bestaande kennis, waarmee het fundament van het verkeerssysteem op orde kan worden gebracht.

 

Hierbij gaat het om het afmaken van effectieve infrastructurele maatregelen, maatregelen die de veiligheid van de grote groepen fietsers en ouderen in het verkeer vergroten en effectieve verkeershandhaving. De uitwerking hiervan staat in de notitie Investeren in verkeersveiligheid: vijf maatregelen om het fundament op orde te krijgen van het Kennisnetwerk SPV.

Download het document
Meer informatie en advies

Bij Veringmeier Opleidingen is veel mogelijk. Wil je een cursus voor een halve dag of een hele dag? Ben jij geïnteresseerd in een incompany cursus of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

Wil je een studieadvies die past bij jouw functie, vul dan het informatieformulier in of stuur een e-mail naar opleidingen@veringmeier.nl. Je kunt ons op werkdagen ook telefonisch bereiken via 0182 - 640 635. Ook kun je een gratis gesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze. Bij een bezoek bij jou op locatie laten we ook graag het lesmateriaal zien waarmee wij werken.

 

Je krijgt altijd een persoonlijk advies van onze deskundige opleidingsadviseur!

Meer informatie
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail: verkeer@veringmeier.nl
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden