indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Veiligheid, Bereikbaarheid en Leefbaarheid

Veiligheid, Bereikbaarheid en Leefbaarheid zijn voor elke wegbeheerder actuele thema's. Hiervoor worden landelijk en lokaal steeds weer nieuwe afspraken gemaakt en regels gesteld. We krijgen eenduidige bewegwijzering voor snelfietsroutes. Real-time verkeersinformatie gaat het werken aan de weg met botsabsorbers veiliger maken. Diverse steden maken plannen voor een strengere milieuzonering. Vanaf 2025 mogen bestelbusjes of vrachtwagens die na 1 januari 2025 worden aangeschaft alleen de binnenstad van Gouda in met een schone motor. Na 2030 geldt dat ook voor oudere vrachtwagens of bedrijfswagens. In de gemeente Utrecht zijn vanaf 1 april strengere regels van toepassing.

 

Ons cursusprogramma voor permanente en tijdelijke verkeersmaatregelen wordt voortdurend aangepast aan deze actualiteit. Zo kan je in maart diverse cursussen volgen die zijn aangepast aan de herziene CROW-richtlijnen Werk in Uitvoering 96b - 2020.

Veiligheid
Botsabsorbers en pijlwagens zichtbaar in verkeersinformatie

Rijkswaterstaat gaat het verkeer real-time informeren over de plekken op snelwegen waar botsabsorbers en pijlwagens ingezet worden tijdens wegwerkzaamheden en verkeersincidenten. Om de kans op aanrijdingen met deze voertuigen terug te dringen krijgen weggebruikers een melding via hun navigatiesysteem of via apps op de telefoon.

 

Op dit moment kan al ruim 70% van de bots- en pijlwagens getoond worden. Dit zal in de naaste toekomst verder worden uitgebreid.

Meer info
Bereikbaarheid
Nieuwe bewegwijzering van hoogwaardige regionale fietsroutes

De Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd) en de samenwerkende overheden en partijen binnen Tour de Force hebben een landelijk gedragen uitvoeringsvorm van bewegwijzering voor hoogwaardige regionale fietsroutes ontwikkeld én vastgesteld. Deze vorm bestaat uit een bordenfamilie (een normaal formaat voorwegwijzer, beslisser en bevestigingsbord), voorzien van een gekleurd kader met F-nummer en een langer tekstvak, links uitgelijnd.

 

Dit resultaat leidt binnenkort tot een aanvulling op de CROW-richtlijn voor (fiets)bewegwijzering. Die richtlijn is door iedereen en overal toepasbaar met als doel veiligheid, uniformiteit en continuïteit.

Lees verder
Leefbaarheid
Utrecht krijgt strengere milieuzone

Het gemeentebestuur van Utrecht wil de luchtkwaliteit in het centrum van de stad verbeteren. Vanaf 1 april 2021 mogen personen- en bestelauto’s op diesel alleen nog met emissieklasse 4 of hoger de milieuzone in. Vanaf 2025 mogen dieselauto’s alleen de milieuzone in met emissieklasse 5 of hoger en komt er een uitstootvrije zone voor bestelauto’s en vrachtwagens.

 

Auto’s op andere brandstoffen mogen altijd de milieuzone in. De emissieklasse geeft met een cijfer aan hoe schoon uw voertuig is. Hoe hoger het cijfer, hoe schoner.

Meer info
Online cursus
Inzet verkeersregelaars volgens de richtlijnen WiU 96b - 2020

In de 1-daagse cursus TV3 'Verkeersregeling bij wegafzettingen' leer je om bij het werken op wisselstroken de juiste keuzes te maken voor een doorgangsregeling met bebording, verkeerslichten of verkeersregelaars. Je leert te werken met een stappenplan, waarmee je systematisch de verschillende mogelijkheden tegen elkaar afweegt. Om dit te oefenen werk je groepsgewijs 3 verschillende praktijksituaties uit tot een veilige oplossing.

 

Tijdens de cursus gaan we dieper in op de inzet van verkeersregelaars in verschillende werksituaties. Wanneer mogen ze wel en niet worden ingezet, waar moeten ze bij een afzetting staan en hoe lang mogen ze werken? Je leert ondermeer werken met de keuzeboom uit de richtlijnen WiU 96b - 2020.

 

Je kan de cursus online volgen op dinsdag 9 maart en donderdag 11 maart van 08:00 tot 12:00 uur. Voor alle data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

Schrijf je nu in
Online cursus
Veilig werken op kruispunten

In de 2-daagse cursus TV4 'Wegafzettingen bij kruisend verkeer' wordt specifiek gekeken naar kruisend verkeer. Je leert welke bebording en bebakening je moet plaatsen als je een gelijkvloerse kruising moet afzetten.

 

Hoe ga je om met voorsorteervakken en in welke volgorde sluit je weggedeeltes af? Hoe zorg je met verkeerstekens voor een veilige in- en uitrit voor bouwverkeer? Hoe maak je een veilige doorsteek voor voetgangers en fietsers door een werkvak? Tijdens de cursus werk je groepsgewijs diverse praktijksituaties uit tot een veilige oplossing.

 

Je kan de leergang online volgen op dinsdag- en donderdagochtenden 23 en 25 maart en 6 en 8 april van 08:00 tot 12:00 uur. Voor alle data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

Bekijk deze cursus
Online leren
Leren in een virtueel klaslokaal

Een online cursus wordt live gegeven, waarbij de deelnemers vanaf een eigen locatie deelnemen. Je hebt live toegang tot het virtuele klaslokaal en hebt, zoals altijd, de mogelijkheid om vragen te stellen en te overleggen met de andere deelnemers. Onze docenten behandelen dezelfde leerstof en praktijkoefeningen als ze tijdens een klassikale cursus op een fysieke locatie doen en beantwoorden alle vragen die je hebt.

 

Op onze website lees je meer over onze manier van online lesgeven.

Lees verder
Meer informatie en advies

Bij Veringmeier Opleidingen is veel mogelijk. Wil je een cursus voor een halve dag of een hele dag? Ben jij geïnteresseerd in een incompany cursus of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

Wil je een studieadvies die past bij jouw functie, vul dan het informatieformulier in of stuur een e-mail naar opleidingen@veringmeier.nl. Je kunt ons op werkdagen ook telefonisch bereiken via 0182 - 640 635. Ook kun je een gratis gesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze. Bij een bezoek bij jou op locatie laten we ook graag het lesmateriaal zien waarmee wij werken.

 

Je krijgt altijd een persoonlijk advies van onze deskundige opleidingsadviseur!

Meer informatie
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail: verkeer@veringmeier.nl
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden