indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl

Verkeersmaatregelen.nl

Verkeersmaatregelen.nl

Verkeersmaatregelen.nl

Verkeersmaatregelen.nl

Verkeersmaatregelen.nl

Verkeersmaatregelen.nl

Kleine verbetering van de verkeersveiligheid in Europa.

Op 24 maart publiceerde de Eurpese Commissie een factsheet met trends, statistieken en uitdagingen om de wegen in Europa veiliger te maken. Na twee jaar stevige daling van het aantal doden op de Europese wegen, zijn de berichten over het aantal verkeersdoden in 2014 teleurstellend. Volgens de vrijgegeven cijfers daalde het aantal verkeersdoden met ongeveer 1% ten opzichte van 2013. Dit volgt op een daling van 8% in 2012 en 2013. De cijfers tonen een totaal van 25.700 verkeersdoden in 2014 in alle 28 lidstaten van de EU. Nederland doet het goed met 28 sterfgevallen per miljoen inwoners. De 570 verkeersdoden zijn er echter evenveel als in 2013. In 2013 was er nog een daling van 12%.

Bekijk het volledige overzicht
ERF pleit voor betere veiligheid in Europa's Werk Zones

Op 12 en 13 februari werd in Athene een Technical Conference on Road Infrastructure Safety Equipment gehouden door de European Union Road Federation (ERF). Tijdens deze conferentie werd het rapport “Towards Safer Work Zones” gepresenteerd. Dit rapport is 31 maart 2015 gepubliceerd. Op onze website wordt de totstandkoming van dit rapport toegelicht en is het rapport te downloaden.

Lees hier verder
Verbeter de veiligheid op uw wegen en volg onze speciale cursus

Wil jij ook de veiligheid op de weg verbeteren. De wettelijke aansprakelijkheid van de wegbeheerder, de toepassing van verkeersborden, wegmarkeringen en infrastructurele aanpassingen zijn enkele onderwerpen die behandeld worden tijdens onze cursus 'Toepassing en sanering verkeerstekens'. Tijdens deze cursus gaan we ook in op CROW-publicatie 188 'Richtlijn beheer en onderhoud verkeerstekens' en CROW-publicatie 345 'Kwalitatief beheer verkeersborden'.

 

Je kan de cursus volgen in 4 dagen via de cursus K4 of in 8 dagdelen via de cursus K8

Beide cursussen beginnen op 19 mei in Utrecht en op 20 mei in Eindhoven. Meld je nu aan!

Meer informatie
EXTRA DAGEN Update cursus herziene richtlijnen 96b

Wegens groot succes bieden wij in mei en juni verspreid over Nederland extra dagen aan om via een 1-daagse update cursus 'Herziening Tijdelijke verkeersmaatregelen 96b' alles te weten te komen over de inhoudelijke en procedurele wijzigingen van de vernieuwde Richtlijnen 96b. Tijdens de cursus worden 4 vragen behandeld:

1. Wat is er veranderd ten opzichte van de oude richtlijnen 96b?

2. Welke consequenties heeft dit voor de te maken keuzes?

3. Hoe kom je tot de juiste afzettingskeuze?

4. Waarmee mag je een afzetting opbouwen?

Bekijk het programma
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden