indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkiezingsbeloften

Mobiliteitsbeleid zou zich moeten richten op stedelijke bereikbaarheid, verkeersveiligheid, luchtkwaliteit en de klimaatopgave, naast het aanpakken van de drukte in de spits. De meeste oplossingen zijn echter niet eenvoudig en vergen politieke keuzes. Met de aanstaande verkiezingen voor de Tweede Kamer heeft het PBL gekeken wat politieke partijen ons beloven.

 

Wat je belooft moet je waarmaken. Verkeersveiligheid staat hoog op de agenda en innovaties kunnen helpen die veiligheid te vergroten. In deze nieuwsbrief besteden we aandacht aan de voor Nederland vastgelegde open data en een nieuwe intelligente verkeersoplossing.

 

Praktische en actuele kennis geven is de belofte die wij je doen als je deelneemt aan ons cursusprogramma. In deze nieuwsbrief lees je welke cursussen we in maart en april online aanbieden over permanente en tijdelijke verkeersmaatregelen.

Bereikbaarheid
Er valt wat te kiezen

Het PBL heeft de verkiezingsprogramma’s voor de periode 2021-2025 geanalyseerd op effecten voor de leefomgeving. In het rapport zijn de effecten van maatregelen voor de Mobiliteit & bereikbaarheid geanalyseerd.

 

Alle partijen streven naar een toename in het gebruik van OV en een afname van het aantal autokilometers, maar de verschillen zijn groot. Naast investeringen in het OV en een kilometerbeprijzing bij de auto leiden vooral lagere OV-tarieven tot meer gebruik van het openbaar vervoer. Het aantal vliegbewegingen op de luchthavens wordt door vrijwel alle partijen beperkt. Dit doen ze door het instellen van een plafond op het aantal vertrekkende vluchten of van een maximum op de CO2-emissies ervan.

Lees verder
Veiligheid
Go-Barry, een innovatieve mobiele barrier

Met de Go-Barry, een nieuwe, mobiele barrier willen Boskalis en Rijkswaterstaat de weg tijdens werkzaamheden veiliger maken voor wegwerkers en weggebruikers. De dynamische meterslange verkeersbarrière is op afstand verrijdbaar en moet in bijna alle gevallen de verkeerskegels of geleidebakens vervangen.

 

De Go-Barry is een zogenaamde Smart Moving Traffic Barrier en wordt gezien als de standaard van de toekomst voor veilige, dynamische en intelligente (weg)afzettingen. Doordat de Go-Barry zichzelf kan verplaatsen binnen de huidige vorm en richtlijn van een voertuigkerende barrier is het een doorbraak in slimme en dynamische wegbeveiliging.

Bekijk de video's
Online cursus
Veilig werken op kruispunten

In de 2-daagse cursus TV4 'Wegafzettingen bij kruisend verkeer' wordt specifiek gekeken naar kruisend verkeer. Je leert welke bebording en bebakening je moet plaatsen als je een gelijkvloerse kruising moet afzetten.

 

Hoe ga je om met voorsorteervakken en in welke volgorde sluit je weggedeeltes af? Hoe zorg je met verkeerstekens voor een veilige in- en uitrit voor bouwverkeer? Hoe maak je een veilige doorsteek voor voetgangers en fietsers door een werkvak? Tijdens de cursus werk je groepsgewijs diverse praktijksituaties uit tot een veilige oplossing.

 

Je kan de leergang online volgen op dinsdag- en donderdagochtenden 23 en 25 maart en 6 en 8 april van 08:00 tot 12:00 uur. Voor alle data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

Bekijk deze cursus
Communicatie
Open Data verkeersborden

Langs de Nederlandse wegen bevinden zich zo’n 3 miljoen verkeersborden. Deze borden hebben het doel de weggebruiker te informeren, adviseren, begeleiden en veilig door het verkeer te geleiden.

 

In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en regionale overheden zijn de gegevens van verkeersborden in Nederland digitaal opgeslagen en beschikbaar gesteld. Daarbij gaat het onder andere om de afbeelding op het bord, de aanduidingscode en de precieze locatie van het bord. Het gebruik van de API en de informatie die deze levert is volledig vrij en valt onder geen enkele licentie. De handleiding hiervoor staat nu in onze bibliotheek.

Naar de handleiding
Online cursus
Nut en noodzaak van verkeersborden

Nederland heeft sinds 2020 een digitaal overzicht van verkeersborden. De gegevens van de borden zijn digitaal opgeslagen en als open data beschikbaar gesteld. Maar zijn al die verkeersborden wel nodig? Van belang is dat er van te voren wordt gekeken of het desbetreffende verkeersbord een bepaalde functie of toegevoegde waarde heeft. Wat is het nut en de noodzaak van verkeerstekens?

 

In de cursus PP1 'Kwalitatief beheer verkeerstekens' gaan we dieper in op de noodzaak, functionaliteit, effectiviteit, plaatsings- en uitvoeringsregels en een systematische opzet voor een saneringsplan.

 

Je kan de cursus online volgen op de donderdagen 18 maart en 1, 15 en 29 april van 08:00 tot 12:00 uur. Voor alle data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

Schrijf je nu in
Handhaving
Verkeersboetes gaan omhoog en omlaag

Ernstige en gevaarlijke verkeersovertredingen wil het kabinet zwaarder bestraffen en de relatief kleine overtredingen in het verkeer juist lager.

 

Hiermee geeft het kabinet uitvoering aan afspraken in het regeerakkoord. Met de aanpassing van het boetestelsel wordt verwacht dat de verkeersveiligheid wordt versterkt door het strenger bestraffen van ernstige verkeersovertredingen.

Lees verder
Online leren
Veilig leren in een virtueel klaslokaal

Een online cursus wordt live gegeven, waarbij de deelnemers vanaf een eigen locatie deelnemen. Je hebt live toegang tot het virtuele klaslokaal en hebt, zoals altijd, de mogelijkheid om vragen te stellen en te overleggen met de andere deelnemers. Onze docenten behandelen dezelfde leerstof en praktijkoefeningen als ze tijdens een klassikale cursus op een fysieke locatie doen en beantwoorden alle vragen die je hebt.

 

Op onze website lees je meer over onze manier van online lesgeven.

Lees verder
Meer informatie en advies

Bij Veringmeier Opleidingen is veel mogelijk. Wil je een cursus voor een halve dag of een hele dag? Ben jij geïnteresseerd in een incompany cursus of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

Wil je een studieadvies die past bij jouw functie, vul dan het informatieformulier in of stuur een e-mail naar opleidingen@veringmeier.nl. Je kunt ons op werkdagen ook telefonisch bereiken via 0182 - 640 635. Ook kun je een gratis gesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze. Bij een bezoek bij jou op locatie laten we ook graag het lesmateriaal zien waarmee wij werken.

 

Je krijgt altijd een persoonlijk advies van onze deskundige opleidingsadviseur!

Meer informatie
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail: verkeer@veringmeier.nl
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden