indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Nieuwsbrief editie 3 - maart 2017 Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Bewust onbekwaam

Woensdagmorgen 22 februari stormt het in Nederland. Veel scholieren trotseren weer en wind om op tijd op school te zijn. Deze kwetsbare verkeersdeelnemers fietsen dan in vaak grote groepen over onze drukke wegen, waarbij ze goed moeten oppassen dat ze niet worden omvergeblazen door de wind. In Gouda hangt er een bouwhek gevaarlijk over een fietspad heen.

 

Wil je weten wat de bouwaannemer hieraan doet? Lees dan deze blog.

Lees de weblog
Dag van de Veiligheid

Op vrijdag 17 maart wordt de Dag van de Veiligheid georganiseerd, een initiatief van Bouwend Nederland, UNETO-VNI en de Aannemersfederatie Bouw & Infra (AFNL) in samenwerking met de Governance Code Veiligheid in de bouw. Het thema van deze dag is ‘Bewust Veilig’.

 

Alle dagen van het jaar is veiligheid belangrijk. Eén dag staan we er extra bij stil. Op vrijdag 17 maart zijn we met elkaar Bewust Veilig op het werk. Het zou mooi zijn als iedereen hier aandacht aan geeft door het tonen van een proactieve houding: als je iets onveiligs ziet, onderneem dan actie en deel vervolgens je ervaringen.

Ga naar de site Bewust Veilig
Doe mee aan de Leergang Veiligheid bij tijdelijke verkeersmaatregelen

Als jij veiligheid tijdens de uitvoering van (wegen)bouwprojecten serieus neemt schrijf je dan in voor de leergang 'TVM-specialist Veiligheid'. Hoe borg je de veiligheid van de wegwerker die in de openbare ruimte moet werken en de veiligheid voor de weggebruiker die het werkvak moet passeren? Deze leergang bestaat uit 4 afzonderlijke cursussen met een studieduur van in totaal 5 dagen, die elk een eigen thema behandelen: Handboek Wiu 96b, Bebording en bebakening, Verkeersgeleiding en Kruisend verkeer.

 

Je kan de cursussen in maart en april volgen op 6 verschillende locaties. Voor de exacte data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

Bekijk deze leergang
Vergeet je niet in te schrijven voor de Leergang VBLC in Contracten

Wil jij weten hoe je Veiligheid kan borgen tijdens de uitvoering van (wegen)bouwprojecten? Volg dan onze leergang 'VBLC-specialist Contractvorming'. VBLC staat voor Veiligheid, Bereikbaarheid, Leefbaarheid en Communicatie. Tijdens deze leergang leer je de borgingsprincipes kennen gedurende 2 afzonderlijke cursussen met een studieduur van in totaal 4 dagen.

Je leert om op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding (Beste PKV, voorheen EMVI) de VBLC-maatregelen vast te leggen in diverse overeenkomsten. Deze plannen vormen de basis om op eenduidige wijze een project te kunnen calculeren, uitvoeren, inspecteren en handhaven.

 

Je kan de cursussen vanaf 21 maart volgen op 3 verschillende locaties. Voor de exacte data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

Schrijf je hier in
Aansprakelijkheid bij ongevallen met tijdelijke verkeersmaatregelen

Een ongeluk wil je het liefst voorkomen. Maar als zoiets toch gebeurd wil je weten wie je aansprakelijk kan stellen, waarvoor en op basis van welk rechtssysteem en welke wet? Tijdens deze cursus wordt uitgelegd welke Nederlandse wetgeving van belang is bij het toepassen van tijdelijke verkeersmaatregelen. De verschillende rechtssystemen en specifieke wetsartikelen worden toegelicht. We bespreken de verantwoordelijkheden van diverse partijen en waarom partijen aansprakelijk kunnen zijn in het geval er iets verkeerd gaat tijdens de uitvoering. Dit alles komt tot uiting tijdens een oefening waarbij een daadwerkelijk gebeurd ongeluk vanuit de verschillende partijen wordt bekeken.

 

Je kan de cursus in maart of april volgen op 6 verschillende locaties. Voor de exacte data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

Lees de cursusinfo
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail: verkeer@veringmeier.nl
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden