indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Reinigen van verkeersborden

De lente is al begonnen, dus is het weer tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Ook verkeersborden vragen om een sopje. In deze blog lees je waarom een frequente reiniging noodzakelijk is, welke reinigingsmethodes er zijn en waar je op moet letten bij de uitvoering daarvan.

Lees de weblog
Beheer en onderhoud verkeerstekens

Op wegen worden onder verantwoordelijkheid van de wegbeheerder veel verkeersborden geplaatst teneinde een veilig en gewenst verkeersgedrag van de weggebruiker te bewerkstelligen. In de praktijk blijkt dat veel borden door verschillende oorzaken slecht leesbaar en zichtbaar zijn en/of niet op de juiste wijze zijn geplaatst.

 

Wat is de staat van onderhoud en wat kost het onderhoud van borden? Wat zijn de (beeld)kwaliteits- en uitvoeringsregels voor het beheer van verkeerstekens? Hoe kom je tot preventief, structureel en correctief beheer en onderhoud van verkeerstekens?

 

Tijdens de 1-daagse cursus PP4 'Beheer en onderhoud verkeerstekens' leg je de basis voor het systematisch beheren en onderhouden van verkeersborden. We kijken naar de oorzaken en bespreken welke oplossingen er zijn voor het dagelijkse beheer. 

Lees verder
Toepassen en saneren van verkeersborden

Het aantal verkeersborden in Nederland is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Zijn al deze borden wel nodig? Van belang is dat er van te voren wordt gekeken of het desbetreffende verkeersbord een bepaalde functie of toegevoegde waarde heeft.

 

Je leert in de 8-daagse leergang PPL 'Toepassen en saneren verkeerstekens' de betekenis van de verkeersborden uit bijlage I, behorende bij het RVV 1990, hoofdstukken A tot en met L, de onderborden en de straatnaamborden. Met deze leergang verkrijg je de basis voor het systematisch inspecteren, toepassen en saneren van verkeersborden.

Meer info
Onze cursussen in mei

In mei starten we met de volgende cursussen:

Bekijk alle data en locaties
Waarborging van tijdelijke verkeersmaatregelen

Bij de uitvoering van (wegen)bouwprojecten wil je hinder voor de omgeving zo veel mogelijk beperken.

 

Tijdens de 1-daagse cursus TW1 'Regelgeving tijdelijke verkeersmaatregelen' wordt uitgelegd welke besluiten, verordeningen, vergunningen en ontheffingen kunnen worden afgegeven om wegwerkzaamheden te mogen uitvoeren en op basis waarvan regelgeving gecontroleerd kan worden. We gaan daarbij in op de verschillen tussen wegbeheerders binnen Nederland en op verkeersbesluiten voor tijdelijke verkeersmaatregelen. Tijdens de 1-daagse cursus TW2 'Aansprakelijkheid bij tijdelijke verkeersmaatregelen' bespreken we de verantwoordelijkheden en aansprakelijkheid van diverse partijen aan de hand van een praktijksituatie.

Meer informatie
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail: verkeer@veringmeier.nl
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden