indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Praktisch en actueel in verkeersmaatregelen

In deze nieuwsbrief dragen wij oplossingen aan voor het handhaven van (tijdelijke) parkeerverboden, nu de politie geen verkeersboete meer kan geven zonder verkeersbesluit. We informeren je over de nieuwe toegangsregels tot veel bouwlocaties en laten je zien welke verkeersborden Amsterdam vanaf 8 april toepast om snorfietsers op de rijbaan te laten rijden. Tot slot bieden wij je weer diverse cursusmogelijkheden, zodat ook jij praktisch kan werken met alle actuele verkeersmaatregelen.

Advies
Handhaven van (tijdelijke) parkeerverboden met en zonder verkeersbesluit

Geen verkeersbesluit onder een parkeerverbod? Dan geen parkeerboete. Deze opvallende uitspraak deed het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden op 9 november 2018. Naar aanleiding hiervan hebben wij bij diverse gemeenten navraag gedaan hoe hiermee handhavend wordt omgegaan. En wat blijkt: er is hierin geen eenduidig beleid.

 

Samen met Herbert Korbee (verkeerspsycholoog en jurist bij Korbee & Hovelynck) zet ik in een weblog de mogelijkheden tot handhaven op een rijtje.

Lees de weblog
Actueel
Generieke Poortinstructie

Vanaf 1 april 2019 is in Nederland de Generieke Poortinstructie (GPI) verplicht op alle eigen bouwplaatsen van de bedrijven die zich aangesloten hebben bij de Governance Code Veiligheid in de Bouw. De GPI richt zich op het verhogen en stimuleren van veiligheid en veilig gedrag op bouwplaatsen.

 

Eén uniforme poortinstructie voor alle bouwplaatsen voorkomt verwarring, vergroot de bewustwording rond veilig werken en bespaart tijd.

 

Alle medewerkers die werkzaamheden verrichten op een bouwplaats moeten kunnen aantonen dat zij de GPI-toets hebben behaald om toegang te krijgen tot de bouwplaats. Er zijn twee aparte GPI’s: voor Infra en B&U. Diegene die alleen op bezoek komt (altijd onder begeleiding) hoeft geen GPI te volgen.

Meer informatie
Actueel
Snorfiets in Amsterdam naar de rijbaan

Het wordt steeds drukker op de smalle Amsterdamse fietspaden. Het aantal fietspadgebruikers blijft maar stijgen. Dat levert gevaarlijke situaties op, voor fietsers en snorfietsers. De gemeente neemt maatregelen om de bereikbaarheid en de veiligheid in de stad te vergroten. Eén van die maatregelen is het verplaatsen van de snorfiets naar de rijbaan met helmplicht. De gemeente verwacht dat daardoor de doorstroming op de fietspaden verbetert en de verkeersveiligheid toeneemt. 

Vanaf 1 juli 2018 geeft de wet in Nederland ruimte om de snorfiets op de rijbaan te laten rijden en in Amsterdam is het vanaf maandag 8 april zover. Dan moeten snorfietsers op de rijbaan gaan rijden en daarbij een helm dragen op bijna alle straten binnen de ring A10. Om dit te verduidelijken, zijn nieuwe verkeersborden en wegmarkeringen met een snorfietssymbool ontwikkeld.

Bekijk wat je tegenkomt
Cursus
Kortdurende wegafzettingen, hoe maak je ze veilig?

Ruim 80% van alle wegwerkzaamheden duurt niet langer dan een dag. Speciaal voor deze werkzaamheden hebben wij een Instructieboekje Korte klusjes samengesteld.  

 

In de cursus TT1 'Kortdurende wegafzettingen WiU 96b' leer je welke afzettingen je moet plaatsen bij kortdurende werkzaamheden in de berm, op en vanaf de weg. Je leert hoe je het Instructieboekje kan gebruiken om via een uniek stappenplan de juiste wegafzetting te kiezen. Het zoeksysteem en een Quick Scan van 6 stappen wordt uitgelegd en het gebruik wordt geoefend. Zo bepaal je zelf met welke afzetting je jouw werksituatie veilig kan afzetten.

 

Je kan de cursus volgen op dinsdag 7 mei  in Uitrecht, op woensdag 8 mei in Zwolle en op donderdag 9 mei in Eindhoven.

Lees de cursusinfo
Cursus
Gericht toezicht houden op wegafzettingen

Bij (wegen)bouwprojecten moet aanrijdingsgevaar zoveel mogelijk worden voorkomen. Toezicht op wegafzettingen en handhaving van de regelgeving is daarbij van groot belang. Tijdens de 2-daagse cursus TT3 'VBLC-inspectie en handhaving' leer je hoe je een prestatiemeting uitvoert op het gebied van veiligheid, bereikbaarheid, leefbaarheid en communicatie (VBLC). De cursus biedt handvatten voor een op te zetten beoordelingssysteem en methoden om een goede uitvoering af te dwingen. Tijdens het laatste dagdeel gaan we naar buiten en houden een werkplekinspectie bij wegenbouwprojecten op locatie.

 

Je kan de cursus volgen op 21 en 28 mei in Uitrecht, op 22 en 29 mei in Zwolle en op 23 en 30 mei in Eindhoven.

Schrijf je hier in
Meer informatie en advies

Bij Veringmeier Opleidingen is veel mogelijk. Wil je een cursus voor een halve dag of een hele dag? Ben jij geïnteresseerd in een incompany cursus of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

Wil je een studieadvies die past bij jouw functie, vul dan het informatieformulier in of stuur een e-mail naar opleidingen@veringmeier.nl. Je kunt ons op werkdagen ook telefonisch bereiken via 0182 - 640 635. Ook kun je een gratis gesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze. Bij een bezoek bij jou op locatie laten we ook graag het lesmateriaal zien waarmee wij werken.

 

Je krijgt altijd een persoonlijk advies van onze deskundige opleidingsadviseur!

Meer informatie
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail: verkeer@veringmeier.nl
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden