indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Nieuwe regelgeving en nieuw cursuprogramma

Op onze website vind je vanaf 2002 de belangrijkste wijzigingen in wet- en regelgeving met betrekking tot verkeersmaatregelen. Vanaf 1 juli worden 3 belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Je leest hier alles over in deze nieuwsbrief.

 

We kunnen terugkijken op een mooi cursusseizoen met enthousiaste deelnemers en veel interactie. We sluiten het seizoen af met de cursus TB1, met kennis over afsluiten van wegen en omleiden van het verkeer. Na de zomervakantie start het nieuwe cursusseizoen in september. Alle nieuwe data en locaties kan je vinden op de website.

Actueel
Gewijzigde Regeling verkeerslichten 1 juli van kracht

De Regeling verkeerslichten bevat een groot aantal voornamelijk technische eisen. Voor lokale, provinciale en landelijke wegbeheerders is dit van groot belang voor een veilige en optimale doorstroming. Rijkswaterstaat heeft er op gewezen dat de eisen die aan verkeerslichten op rijkswegen bij tunnels worden gesteld een optimale en veilige doorstroming kunnen beletten. Deze eisen zijn daarom in de regeling gewijzigd. Verder zijn de NEN-normen geactualiseerd en zijn ook de overige voorschriften waar nodig aangepast aan de huidige tijd en praktijk.

 

Naast de wijzigingen van de bestaande regels zijn er een drietal nieuwe onderwerpen opgenomen in deze regeling. Het gaat om rotondedoseerlichten, akoestische signalen bij voetgangerslichten en akoestische signalen bij gele knipperlichten bij openbaar vervoer banen.

Bekijk de wijzigingen
Actueel
Wijziging kleurstelling signalerende veiligheidskleding

Vanaf 1 juli 2019 (tijdstip 07:00) wordt een gewijzigde Brancherichtlijn voor signalerende veiligheidskleding van kracht voor werkzaamheden aan en bij het spoor voor trein, tram en metro. Vanaf dat moment wordt bij werkzaamheden aan spoorwerkzaamheden signalerende oranje kleding gebruikt. Veiligheidsfunctionarissen die gezag uitvoeren over 1 of meerdere personen óf verantwoordelijk zijn voor 'aanrijdgevaar' dragen vanaf dat moment geel in plaats van oranje kleding (LWB/LLV/WLV, VHM/GRW, BBD).

 

Ook Lokaal Spoor (HTM, RET, GVB en PUOV) gaat op 1 juli 2019 over op deze nieuwe kleurstelling.

Meer informatie
Actueel
Verboden telefoon vast te houden tijdens het rijden

Vanaf 1 juli 2019 moet het afgelopen zijn met bellen en appen op de fiets en de scootmobiel. Je mag dan geen telefoon meer in je handen hebben tijdens het fietsen. Anders riskeer je een boete van € 95. De overheid heeft hiertoe besloten om de (fiets)veiligheid in het verkeer te vergroten.

 

Maar hoe gevaarlijk is het gebruik van een telefoon eigenlijk? Op onze website lees je hoe andere handelingen op de fiets veel gevaarlijker zijn en kan je de brief van de minister en het gewijzigde besluit downloaden.

Lees verder
Cursus
Verkeersafwikkeling bij (wegen)bouwprojecten

In de 2-daagse cursus TB1 worden op de eerste cursusdag de verschillende methoden van het afsluiten van weg(gedeelten) en het omleiden van verkeer in verschillende situaties besproken. Denk hierbij aan het afsluiten van parkeergelegenheden, zijstraten en hoofdwegen.

 

Op de tweede cursusdag wordt gekeken hoe (wegen)bouwprojecten verkeerskundig kunnen worden gefaseerd en hoe je een goede afweging maakt tussen de verschillende faseringsmogelijkheden. We oefenen dit bij het herstraten van een woonbuurt en het vervangen van een laanbeplanting op een gebiedsontsluitingsweg. Tijdens de cursus werk je hiervoor groepsgewijs faserings-, afsluitings- en omleidingsplannen uit, die klassikaal worden besproken.

 

Je kan de cursus volgen op 04 en 11 juni in Utrecht.

Schrijf je hier in
Opleidingen
Cursusprogramma 2e helft 2019 staat online

Vanaf 2 september start het nieuwe cursusseizoen en kan je bij ons weer een keuze maken uit ons thematisch ingedeelde cursusprogramma. Je kan jezelf specialiseren in Veiligheid, Bereikbaarheid en Communicatie. Daarnaast kan je procesmatig je kennis verbreden in Contractvorming, Waarborging, Uitvoering en Beheer van permanente en tijdelijke verkeersmaatregelen.

 

De cursussen zijn interactief, oplossingsgericht en zitten bordenvol direct toepasbare kennis. Wij helpen je daarbij met specifiek ontwikkelde leermiddelen, die je na de cursussen kan blijven gebruiken in jouw dagelijkse praktijk.

Alle data en locaties
Meer informatie en advies

Bij Veringmeier Opleidingen is veel mogelijk. Wil je een cursus voor een halve dag of een hele dag? Ben jij geïnteresseerd in een incompany cursus of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

Wil je een studieadvies die past bij jouw functie, vul dan het informatieformulier in of stuur een e-mail naar opleidingen@veringmeier.nl. Je kunt ons op werkdagen ook telefonisch bereiken via 0182 - 640 635. Ook kun je een gratis gesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze. Bij een bezoek bij jou op locatie laten we ook graag het lesmateriaal zien waarmee wij werken.

 

Je krijgt altijd een persoonlijk advies van onze deskundige opleidingsadviseur!

Meer informatie
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail: verkeer@veringmeier.nl
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden