indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
verkeerstekensscan
Nieuwsbrief editie 6 - 2013
september 2013
 
Aanvechten Wet-Mulderparkeerboete
Aanvechten Wet Mulder-parkeerboete

Soms krijg je wel eens het idee dat het recht in Nederland niets met rechtvaardigheid te maken heeft, maar meer met juridische haarkloverij. Neem nu de interpretatie van het werkingsgebied van verkeersbord E1 volgens een officier van justitie. Deze blog gaat over zijn motivering om een bezwaar tegen een verkeersboete naast zich neer te leggen en de argumenten die daartegenin kunnen worden gebracht tijdens een beroepsprocedure.

Lees de weblog
Dossier verkeersovertredingen
Dossier verkeersovertredingen

In Nederland worden gemiddeld 30.000 verkeersboetes per dag uitgedeeld. Wat levert dat de schatkist op? Is dit altijd zo hoog geweest? En als je het er niet mee eens bent, hoe kan je de boete dan aanvechten? Allemaal vragen waarop we in dit kennisdossier antwoord geven.

Lees verder
Inspectie SZW beboet wegbeheerders
Inspectie SZW beboet wegbeheerders

Uit een in september 2013 uitgegeven flyer blijkt dat bij inspecties van de Inspectie SZW in de afgelopen jaren 1 op de 3 opdrachtgevers de verplichtingen in de Arbowet aantoonbaar niet naleeft. In die situaties is handhavend opgetreden.

Veel opdrachtgevers beseffen onvoldoende de aan hen in de Arbowet toebedeelde rol. De Inspectie SZW vindt dat opdrachtgevers en de voor hen werkende ingenieursbureaus het voorbereidingsproces van projecten in de grond-, weg- en waterbouw zodanig moeten inrichten dat zij de verplichtingen in de Arbowet gaan naleven.

De opdrachtgever moet in de aanbestedingsdocumenten ook informatie geven over de specifieke omstandigheden van de werklocatie zodat een veilig werkvak kan worden ingericht.

Lees verder
Leergangen
Voorkomen is beter dan genezen

Met het volgen van de cursussen van Veringmeier Verkeersmanagement wapent u zich met kennis om zowel met permanente als tijdelijke verkeersmaatregelen het verkeer op juridisch juiste gronden te regelen.

Op het gebied van permanente verkeersmaatregelen kunt u deelnemen aan onze cursussen K6 'Toepassing en sanering van verkeerstekens' met een studieduur van in totaal 6 dagen. Op 5 november 2013 start de cursus in Utrecht, op 6 november in Eindhoven en op 7 november in Meppel.

In november en december kunt u weer deelnemen aan 5 boeiende cursussen op het gebied van wetgeving, werkvoorbereiding, toezicht en handhaving van tijdelijke verkeersmaatregelen in de Leergang LG1 'TVM-specialist' met een studieduur van in totaal 9 dagen. Op de website vindt u een advies op maat passend bij de functie die wordt uitgeoefend. De leergang start op 29 oktober in Eindhoven, 30 oktober in Meppel en op 31 oktober in Utrecht.

Lees verder
 
bedrijfsprofiel Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen
tel: 0182 635 216 | fax: 0182 635 016
e-mail | verkeersmaatregelen.nl

Copyright by Veringmeier Verkeersmanagement BV
indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie