indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Toezicht op tijdelijke verkeersmaatregelen schiet te kort!

Tijdens diverse BLVC-inspecties word ik steeds weer geconfronteerd met aannemers die onverantwoord omgaan met de veiligheid van passerende verkeersdeelnemers. Na eerdere artikelen over het veiligheidsbewustzijn bij aannemers en de borging van omgevingsveiligheid in aanbesteding en contracten van (wegen)bouwprojecten sta ik in deze weblog stil bij het gebrek aan toezicht door de wegbeheerders.

Lees de weblog
Goed toezicht houden, hoe doe je dat?

Bij de uitvoering van (wegen)bouwprojecten wil je de Veiligheid, Bereikbaarheid, Leefbaarheid en Communicatie (VBLC) zo goed mogelijk bewaken. Op veler verzoek hebben wij uit ons cursusprogramma een leergang 'VBLC-specialist Toezicht' samengesteld.

 

Er komt veel kijken bij goed toezicht op de uitvoering van wegafzettingen en verkeersomleidingen. Tijdens deze leergang leer je alle ins en outs gedurende 10 afzonderlijke cursussen met een studieduur van totaal 11 dagen. De eerstvolgende leergang begint vanaf 9 oktober op 6 verschillende locaties. Voor de exacte data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

Bekijk deze leergang
Staat veiligheid bij jou voorop?

Als jij veiligheid tijdens de uitvoering van (wegen)bouwprojecten serieus neemt schrijf je dan in voor de leergang 'TVM-specialist Veiligheid'. Hoe borg je de veiligheid van de wegwerker die in de openbare ruimte moet werken en de veiligheid voor de weggebruiker die het werkvak moet passeren? Deze leergang bestaat uit 4 afzonderlijke cursussen met een studieduur van in totaal 5 dagen, die elk een eigen thema behandelen: Handboek Wiu 96b, Bebording en bebakening, Verkeersgeleiding en Kruisend verkeer.

 

Je kan de cursussen in oktober en november volgen op 6 verschillende locaties. Voor de exacte data en locaties kijk je in onze cursusplanner. Schrijf je nu in!

Meer informatie
5e BLVC Café over Leefbaarheid tijdens (wegen)bouwprojecten

Omgevingsmanagement is de kunst om projecten in een stedelijke omgeving zo soepel mogelijk te laten plaatsvinden. Meestal is dit een behoorlijke klus. De omgeving van een bouwproject leefbaar, veilig en bereikbaar houden is een vak. Via BLVC Cafés wil de stichting Bewuste Bouwers mensen uit het vakgebied in staat stellen elkaar te leren kennen èn van elkaar te leren.

 

Het eerstvolgende BLVC Café vindt plaats op 5 oktober 2017 met het thema "Leefbaarheid". Je kunt je nog inschrijven.

Meer informatie
Jouw persoonlijke cursusaanbod

De inschrijvingen voor enkele cursussen van dit najaar gaan snel. Wil jij je kennis over verkeersmaatregelen ook naar een hoger niveau brengen?

 

Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op via 0182 635 216 of opleidingen@veringmeier.nl. Uiteraard kan je ons volledige cursusaanbod ook vinden op onze website.

Jouw persoonlijk advies
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail: verkeer@veringmeier.nl
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden