indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Nieuwsbrief editie 3 - juni 2015 Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Negeren rode kruizen

Laatst reed ik op een autosnelweg met 3 rijstroken waarvan de linker rijstrook was afgesloten door middel van een rood kruis. Ik was op de middelste rijstrook een auto aan het inhalen en blijkbaar ging dat een andere bestuurder niet snel genoeg. Hij reed zonder blikken of blozen met een te hoge snelheid over de afgekruiste rijstrook, zodat hij weer een seconde sneller op zijn bestemming aan kon komen.

 

Wat bezielt mensen om rode kruizen te negeren, waarom staan ze er en hoe gaan weginspecteurs en wegwerkers ermee om. In dit dossier ga ik dieper in op oorzaken, gevolgen en genomen maatregelen.

Lees het dossier
Veiligheid weginspecteurs in het geding

Ik heb groot respect voor weginspecteurs, die dag in dag uit klaar staan om te zorgen dat wij veilig over rijks wegen kunnen blijven rijden. Dat dit niet zonder gevaar is, bleek maar weer eens op 15 juni, toen voor de zoveelste keer in korte tijd een weginspecteur slachtoffer werd van een aanrijding. Het verbaast me dan ook dat deze koene ridders na zoveel ongevallen nog steeds met hun gele pick-up de weg op gaan en hun eigen veiligheid met beperkte middelen in de waagschaal leggen.

 

Gelden er voor weginspecteurs andere veiligheidsnormen?

Lees de weblog
Heeft zo'n informatiebord enig effect?

Rijkswaterstaat heeft vanaf 23 maart 2015 op veertig plekken langs trajecten waarvan bekend is dat er regelmatig rode kruizen worden genegeerd bebording geplaatst met een boodschap die gericht is op het tegengaan van dit onwenselijk gedrag van weggebruikers.

 

In een weblog vraag ik me af hoe effectief deze borden zijn en of ze geen precedentwerking oproepen.

Wat is uw mening?
Nieuw cursusprogramma 2015-2016

Om uw kennis over planvorming, uitvoering en controle van verkeersmaatregelen optimaal te realiseren heeft Veringmeier Verkeersmanagement weer een up-to-date cursusprogramma op het gebied van permanente en tijdelijke verkeersmaatregelen voor u klaar staan.

 

Aangepast aan de herziene richtlijnen Werk in uitvoering 96a/b kunt u voor het cursusseizoen 2015-2016 weer een keuze maken tussen verschillende opleidingslocaties en data verspreid over de verschillende regio's in Nederland.

Laat u inspireren
Nieuwe cursus 'Handboek wegafzettingen 96b' start 1 september

Leer via een 1-daagse cursus 'Handboek wegafzettingen 96b' te werken met de herziene Richtlijnen Werk in Uitvoering 96b.

 

Tijdens de cursus worden 4 vragen beantwoord:

1. Aan welke topeisen moet een afzetting altijd voldoen?

2. Welke gegevens moet je inventariseren?

3. Hoe kom je tot de juiste afzettingskeuze?

4. Waarmee mag je de afzetting opbouwen?

Bekijk het programma
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden