indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Prestaties meten

In deze nieuwsbrief besteed ik aandacht aan prestatiemetingen. Een prestatiemeting is het meten en beoordelen van prestaties van een partij op basis van vooraf gestelde criteria. Een dergelijke prestatiemeting hebben wij op het gebied van Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie (BLVC) uit mogen voeren in de gemeente Haarlem. Dat BLVC niet vanzelfsprekend is bij de uitvoering van (wegen)bouwprojecten blijkt dagelijks uit ongevalscijfers en ergernissen van weggebruikers. De basis voor minder omgevingshinder begint bij veilig werken. Die basis kan jij leggen door in maart mee te doen aan onze leergang TVM-specialist Veiligheid. Wil je ook kennis hebben over de toepassing van permanente verkeersmaatregelen? Doe dan mee met de cursus Geboden en verboden in het verkeer.

Advies
BLVC-prestatiemeting Haarlem leidt tot bewutswording en inzicht

Het werk in de openbare ruimte is divers en kent bovengemiddeld veel risico’s. Tijdens 50 BLVC-prestatiemetingen bij (wegen)bouwprojecten in de gemeente Haarlem heb ik via een door ons ontwikkeld kwaliteitsborgingssysteem zowel de positieve als negatieve bevindingen vastgelegd. Hiermee krijgt de gemeente een totaalbeeld over de omgevingshinder in 2018.

 

Donderdag 14 februari mocht ik in een goede sfeer en met bijdragen van 27 deelnemers de resultaten van die BLVC-prestatiemeting presenteren. Tijdens de workshop ontving de gemeente mooie en ambitieuze input om omgevingshinder de komende jaren verder te beperken. Op basis van deze bevindingen is verdere verbetering nodig en mogelijk.

Lees verder
Advies
Laat ook jouw BLVC-prestaties meten!

Om omgevingshinder bij (wegen)bouwprojecten te verminderen worden afspraken vastgelegd in een BLVC-plan. Opdrachtgevers en opdrachtnemers vinden het belangrijk dat deze afspraken ook tijdens de uitvoering worden nageleefd. Ik toets voor hen regelmatig via mysteriebezoeken of lopende projecten in de dagelijkse praktijk voldoen aan de gestelde eisen.

 

Ik heb hiervoor een kwaliteitsborgingssysteem ontwikkeld, waarmee op een eenduidige wijze alle projecten op dezelfde wijze worden getoetst. De bevindingen worden in een rapportage vastgelegd, waarbij duidelijk wordt aangegeven welke afspraken goed, deels of slecht zijn nagekomen.

 

Wil jij jouw projecten ook eens door een BLVC-bril bekijken, maak dan vrijblijvend een afspraak.

Ga de uitdaging aan
Leergang
Een veilige wegafzetting bij (wegen)bouwprojecten

Veilig werken in de openbare ruimte is tijdens de uitvoering van (wegen)bouwprojecten een grote uitdaging. Want niet alleen de wegwerkers moeten 's avonds weer veilig thuis komen. Ook de weggebruikers moeten veilig langs het werk worden geleid.

 

In onze 6-daagse leergang TVL 'TVM-specialist Veiligheid' leer je wat de kenmerken van een stationaire en een rijdende afzetting zijn en wanneer je deze mag toepassen. Het zoek- en selectiesysteem uit het Handboek wegafzettingen WIU 96b wordt uitgelegd. Specifiek wordt aandacht besteed aan verkeersmaatregelen op en naast de weg, voor langzaam verkeer en bij werkzaamheden op kruispunten en rotondes. Ook wordt geleerd welke bebording en bebakening in bepaalde omstandigheden mogen worden toegepast om een werkvak veilig af te zetten.

 

Je kan de leergang gedurende 6 weken volgen vanaf 13 maart tot en met 16 april in Utrecht. Voor de overige data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

Schrijf je nu in
Cursus
Geboden en verboden in het verkeer

Maximum snelheid, verplichte rijrichting, verboden in te halen, verboden te keren etc. Dankzij een verkeersbord weet je wat je als weggebruiker moet doen of niet mag doen. Van alle verkeerstekens die we tegenkomen op de weg hebben de gebods- en verbodsborden de meest juridische waarde. Als een verkeersdeelnemer zich hier niet aan houdt kan hij een verkeersboete krijgen. De wegbeheerder moet toepassing van deze borden dus goed overwegen bij zijn in acht te nemen zorgplicht.

 

De 4-daagse cursus PP2 'Geboden en verboden in het verkeer' helpt je bij het maken van de juiste keuzes. We behandelen de verkeersborden die zijn vastgesteld in bijlage I, behorende bij het RVV 1990, hoofdstukken A tot en met G.

 

Je kan de cursus op 5, 12, 19 en 26 maart volgen in Zwolle, op 6, 13, 20 en 27 maart in Eindhoven en op op 7, 14, 21 en 28 maart in Utrecht.

Lees de cursusinfo
Meer informatie en advies

Bij Veringmeier Opleidingen is veel mogelijk. Wil je een cursus voor een halve dag of een hele dag? Ben jij geïnteresseerd in een incompany cursus of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

Wil je een studieadvies die past bij jouw functie, vul dan het informatieformulier in of stuur een e-mail naar opleidingen@veringmeier.nl. Je kunt ons op werkdagen ook telefonisch bereiken via 0182 - 640 635. Ook kun je een gratis gesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze. Bij een bezoek bij jou op locatie laten we ook graag het lesmateriaal zien waarmee wij werken.

 

Je krijgt altijd een persoonlijk advies van onze deskundige opleidingsadviseur!

Meer informatie
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail: verkeer@veringmeier.nl
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden