indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
BLVC

Bij werkzaamheden in de openbare ruimte wil je de omgeving van een project zo min mogelijk tot last zijn. Voorwaarden en afspraken om de omgevingshinder te beperken worden vastgelegd in een BLVC-plan. Een BLVC-plan beschrijft de maatregelen die een project in uitvoering neemt om de Bereikbaarheid, Leefbaarheid en Veiligheid te borgen. Daarnaast wordt er ook een Communicatie-paragraaf toegevoegd waarin beschreven wordt hoe de omgeving (bewoners/ bedrijven) geïnformeerd worden over de komende werkzaamheden, en hoe zij op de hoogte blijven of waar zij terecht kunnen met hun vragen tijdens de werkzaamheden.

 

Goed omgevingsmanagement start met een BLVC-plan. Wij maken deze plannen en toetsen tijdens de uitvoering of afspraken zijn nagekomen. In deze nieuwsbrief vertel ik over één van de terugkerende bevindingen tijdens mijn BLVC-inspecties, nodig ik je uit om jouw project ook door ons te laten toetsen en maak ik je attent op de cursussen die wij de komende maanden gaan geven.

Opinie
Fröbelwerk met gaas en lint bij (wegen)bouwprojecten

Tijdens mijn werk als BLVC-inspecteur kom ik op diverse (wegen)bouwprojecten. Bij de wegafzetting van die projecten zie ik telkens weer een hardnekkig gebruik van afzetlint. Ook kom ik steeds vaker het gebruik van afzetgaas tegen. Overal wordt het toegepast, hoewel de richtlijnen WIU96b het gebruik niet toestaat en veel wegbeheerders het gebruik specifiek verbieden.

 

In een blog leg ik uit wat er verkeerd kan gaan en wat CROW in de richtlijnen WIU 96b voorschrijft.

Lees de weblog
Advies
BLVC-prestaties meten

Om omgevingshinder bij (wegen)bouwprojecten te verminderen worden afspraken vastgelegd in een BLVC-plan. Opdrachtgevers en opdrachtnemers vinden het belangrijk dat deze afspraken ook tijdens de uitvoering worden nageleefd. Ik toets voor hen regelmatig via mysteriebezoeken of lopende projecten in de dagelijkse praktijk voldoen aan de gestelde eisen.

 

Ik heb hiervoor een BLVC-controlelijst ontwikkeld, waarmee op een eenduidige wijze projecten worden geschouwd. Alle bevindingen worden in een rapportage vastgelegd, waarbij duidelijk wordt aangegeven welke afspraken goed, deels of slecht zijn nagekomen.

 

Wi jij jouw projecten ook eens door een BLVC-bril bekijken, maak dan vrijblijvend een afspraak.

Ga de uitdaging aan
Leergang
Bereikbaarheid tijdens (wegen)bouwprojecten

Één van de topeisen van BLVC is de bereikbaarheid van bestemmingen en doorstroming van het verkeer. In november en december geven wij een 5-daagse leergang gericht op bereikbaarheid en doorstroming tijdens (wegen)bouwprojecten.

 

Je krijgt gedurende 3 cursussen inzicht in methoden van het afsluiten van weg(gedeelten) en het omleiden van verkeer in verschillende situaties. Je leert te berekenen of er nog genoeg ruimte aanwezig is om weggebruikers langs het werk te leiden. We vergelijken de verschillende scenario's van verkeersafwikkeling met elkaar en je leert hoe je werkzaamheden kan faseren of juist combineren. Tot slot staat de toegankelijkheid van het terrein centraal en de verschillende materialen die je daarvoor kunt toepassen. 

Bekijk deze leergang
Cursus
Geboden en verboden in het verkeer

Maximum snelheid, verplichte rijrichting, verboden in te halen, verboden te keren etc. Dankzij een verkeersbord weet je wat je als weggebruiker moet doen of niet mag doen. Van alle verkeerstekens die we tegenkomen op de weg hebben de gebods- en verbodsborden de meest juridische waarde. De wegbeheerder moet toepassing van deze borden dus goed overwegen bij zijn in acht te nemen zorgplicht.

 

De 4-daagse cursus wordt in november gegeven bij de gemeente Harderwijk en helpt je bij het maken van de juiste keuzes. We behandelen de verkeersborden die zijn vastgesteld in bijlage I, behorende bij het RVV 1990, hoofdstukken A tot en met G.

Bekijk het cursusprogramma
Meer informatie en advies

Bij Veringmeier Opleidingen is veel mogelijk. Wil je een cursus voor een halve dag of een hele dag? Ben jij geïnteresseerd in een incompany cursus of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

Wil je een studieadvies die past bij jouw functie, vul dan het informatieformulier in of stuur een e-mail naar opleidingen@veringmeier.nl. Je kunt ons op werkdagen ook telefonisch bereiken via 0182 - 640 635. Ook kun je een gratis gesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze. Bij een bezoek bij jou op locatie laten we ook graag het lesmateriaal zien waarmee wij werken.

 

Je krijgt altijd een persoonlijk advies van onze deskundige opleidingsadviseur!

Meer informatie
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail: verkeer@veringmeier.nl
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden