indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Bewust werken aan je kennis over verkeersmaatregelen

De stichting Bewuste Bouwers geeft de bouwwereld een impuls met hun vernieuwde gedragscode.

 

Wil jij jezelf ook een impuls geven? Schrijf je dan in voor een van onze cursussen op het gebied van permanente of tijdelijke verkeersmaatregelen. Deze actuele kennis is direct toepasbaar in de praktijk, zodat ook jij bijdraagt aan de professionalisering van de bouw en het verkeer.

 

Begin september start het nieuwe cursusseizoen. Schrijf je nu in! Alle nieuwe data en locaties vind je op de website.

Actueel
Nieuwe gedragscode Bewuste Bouwers

Om in te spelen op recente ontwikkelingen is het van belang dat periodiek gekeken wordt naar de werkwijze van Bewuste Bouwers en de daarbij gehanteerde gedragscode. Recent is de geldende gedragscode getoetst en naar aanleiding daarvan zijn de gedragscode, de normkaarten en het handboek geactualiseerd.

 

Vanaf 1 september 2019 treedt de gedragscode van Bewuste Bouwers in werking. Ieder project dat na 31 augustus 2019 wordt aangemeld wordt volgens de nieuwe gedragscode beoordeeld.

Wat is er veranderd?
Opleidingen
Cursusprogramma 2e helft 2019 staat online

Vanaf 2 september start het nieuwe cursusseizoen en kan je bij ons weer een keuze maken uit ons thematisch ingedeelde cursusprogramma. Je kan jezelf specialiseren in Veiligheid, Bereikbaarheid en Communicatie. Daarnaast kan je procesmatig je kennis verbreden in Contractvorming, Waarborging, Uitvoering en Beheer van permanente en tijdelijke verkeersmaatregelen.

 

De cursussen zijn interactief, oplossingsgericht en zitten bordenvol direct toepasbare kennis. Wij helpen je daarbij met specifiek ontwikkelde leermiddelen, die je na de cursussen kan blijven gebruiken in jouw dagelijkse praktijk.

Alle data en locaties
Opleidingen
Toepassen en saneren verkeerstekens

Het aantal verkeersborden in Nederland is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Zijn al deze borden wel nodig? Van belang is dat er van te voren wordt gekeken of het desbetreffende verkeersbord een bepaalde functie of toegevoegde waarde heeft. Je leert in deze leergang de betekenis van de verkeersborden uit bijlage I, behorende bij het RVV 1990, hoofdstukken A tot en met L en de straatnaamborden.

 

Met de 3 cursussen uit deze leergang krijg je in 8 dagen inzicht over het kwalitatief inspecteren, toepassen en saneren van verkeersborden.

Bekijk deze leergang
Opleidingen
Planvorming tijdelijke verkeersmaatregelen

Er komt veel kijken bij een goede planvorming van tijdelijke verkeersmaatregelen. Tijdens deze leergang leer je alle ins en outs gedurende 8 afzonderlijke cursussen met een studieduur van in totaal 14 dagen. Gericht op veiligheid, bereikbaarheid, doorstroming en toegankelijkheid leer je om rekening houdend met de omgeving een faserings-, afzettings- en omleidingsplan op een systematische en verantwoorde wijze op te stellen. Bovendien leer je om uit de verschillende opties een gemotiveerde keuze te maken in zowel het lengteprofiel als het dwarsprofiel.

 

Nadat je alle cursussen uit de leergang hebt gevolgd, ben je een specialist tussen je vakgenoten.

Bekijk de cursussen
Literatuur
Richtlijn eerste veiligheidsmaatregelen bij verkeersincidenten 2019

Incident Management staat voor een geheel aan daadkrachtige maatregelen om de weg na een incident zo spoedig mogelijk vrij te maken. De basis waar Incident Management vanuit werkt vormen landelijke regelingen, (vigerend) beleid, beleidsregels maar ook verschillende richtlijnen, procedures, protocollen en werkprocessenboeken en handboeken.

 

De grootste risicofactor voor de veiligheid van IM-hulpverleners is het verkeer. Wanneer een IM-hulpverlener als eerste bij een incident aankomt, moet deze maatregelen treffen om de situatie zo veilig mogelijk te maken. In de update van 2019 van de Richtlijn eerste veiligheidsmaatregelen bij incidenten staan de gewijzigde afspraken vermeld voor de eerste veiligheidsmaatregelen.

Download de publicatie
Wetgeving
Nieuwe elektrische auto's moeten vanaf 1 juli geluid maken

Nieuwe voertuigen met een elektromotor moeten vanaf 1 juli 2019 geluid maken voor de bescherming van (blinde en slechtziende) voetgangers. Het geluidssysteem, genaamd AVAS (Acoustic Vehicle Alerting System), moet automatisch een geluid produceren vanaf het starten tot 20 kilometer per uur, en bij het achteruitrijden.

Lees verder
Meer informatie en advies

Bij Veringmeier Opleidingen is veel mogelijk. Wil je een cursus voor een halve dag of een hele dag? Ben jij geïnteresseerd in een incompany cursus of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

Wil je een studieadvies die past bij jouw functie, vul dan het informatieformulier in of stuur een e-mail naar opleidingen@veringmeier.nl. Je kunt ons op werkdagen ook telefonisch bereiken via 0182 - 640 635. Ook kun je een gratis gesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze. Bij een bezoek bij jou op locatie laten we ook graag het lesmateriaal zien waarmee wij werken.

 

Je krijgt altijd een persoonlijk advies van onze deskundige opleidingsadviseur!

Meer informatie
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail: verkeer@veringmeier.nl
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden