indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Wat ga jij na de zomer doen?

Misschien ben je lekker met vakantie of werk je gewoon door. Wat je ook gaat doen, we hopen dat je geniet van deze zomer. Maar neem ook even de tijd om je te oriënteren op het najaar. Waar ga jij mee aan de slag binnen het vakgebied van verkeersmaatregelen voor nog meer expertise?

 

In deze nieuwsbrief attenderen we je graag op ons actuele cursusoverzicht voor permanente en tijdelijke verkeersmaatregelen. Begin september starten we. Schrijf je nu in! Verder lees je over gewijzigde wet- en regelgeving en nieuwe publicaties.

Opleidingen
Cursusprogramma 2e helft 2021 staat online

Vanaf 8 september start het nieuwe cursusseizoen en kan je bij ons weer een keuze maken uit ons thematisch ingedeelde cursusprogramma. Je kan jezelf specialiseren in Veiligheid, Bereikbaarheid en Communicatie. Daarnaast kan je procesmatig je kennis verbreden in Contractvorming, Waarborging, Uitvoering en Beheer van permanente en tijdelijke verkeersmaatregelen.

 

De cursussen zijn interactief, oplossingsgericht en zitten bordenvol direct toepasbare kennis. Wij helpen je daarbij met specifiek ontwikkelde leermiddelen, die je na de cursussen kan blijven gebruiken in jouw dagelijkse praktijk.

Alle data en locaties
Wetgeving
Alle officiële bekendmakingen van de overheid op één plek

Vanaf 1 juli 2021 krijgen alle bestuursorganen (bijvoorbeeld gemeenten en provincies) te maken met de Wet elektronische publicaties (WEP). Deze wet verplicht de organen om alle officiële publicaties online te zetten via de website officielebekendmakingen.nl en niet meer via de Staatscourant of via de gemeenteberichten in het plaatselijke weekblad.

 

Naast verordeningen komen hier bijvoorbeeld ook de (aanvragen voor een) bouwvergunning op te staan. Verkeersbesluiten worden al sinds 1 januari 2013 op deze wijze kenbaar gemaakt.

Lees verder
Online leergang
Bereikbaarheid tijdens (wegen)bouwprojecten

Tijdens de 5-daagse leergang TBL 'TVM-specialist Bereikbaarheid' leer je hoe je weg(gedeelten) hoort af te sluiten en hoe je verkeer kan omleiden. Je leert te berekenen of er nog genoeg ruimte aanwezig is om weggebruikers langs het werk te leiden. We vergelijken de verschillende scenario's van verkeersafwikkeling met elkaar en je leert hoe je werkzaamheden kan faseren of juist combineren. Tot slot staat de toegankelijkheid van het terrein centraal voor de (gehandicapte) weggebruiker en de verschillende verhardings- en overbruggingsmaterialen die je kunt toepassen voor voetgangersverkeer, fietsverkeer en motorvoertuigen.

 

Je kan de leergang online volgen op 10 dinsdag- en donderdagochtenden van 08:00 tot 12:00 uur vanaf 14 september t/m 25 november 2021. Voor alle data kijk je in onze cursusplanner.

Bekijk deze leergang
Regelgeving
Gedragscode Bewuste Bouwers geactualiseerd

Om in te spelen op recente ontwikkelingen is het van belang dat periodiek gekeken wordt naar de werkwijze van Bewuste Bouwers en de daarbij gehanteerde gedragscode. In mei is de geldende gedragscode getoetst en naar aanleiding daarvan zijn de gedragscode, de normkaarten en het handboek geactualiseerd.

 

Vanaf 1 oktober 2021 treedt de gewijzigde gedragscode van Bewuste Bouwers in werking. Ieder project dat na 30 september 2021 wordt aangemeld wordt volgens versie 4.1 beoordeeld.

Wat is er veranderd?
Online leergang
Veilige wegafzettingen

Veilig werken in de openbare ruimte is tijdens de uitvoering van (wegen)bouwprojecten een grote uitdaging. Want niet alleen de wegwerkers moeten 's avonds weer veilig thuis komen. Ook de weggebruikers moeten veilig langs het werk worden geleid.

 

In onze 6-daagse leergang TVL 'TVM-specialist Veiligheid' leer je wat de kenmerken van een stationaire en een rijdende afzetting zijn en wanneer je deze mag toepassen. Het zoek- en selectiesysteem uit de richtlijnen WiU 96b - 2020 wordt uitgelegd. Specifiek wordt aandacht besteed aan verkeersmaatregelen op en naast de weg, voor langzaam verkeer en bij werkzaamheden op kruispunten en rotondes. Ook wordt geleerd welke bebording en bebakening mogen worden toegepast om een werkvak veilig af te zetten.

 

Je kan de leergang online volgen op 12 woensdagochtenden van 08:00 tot 12:00 uur vanaf  8 september t/m 8 december 2021. Voor alle data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

Schrijf je nu in
Publicatie
Nieuwe ASVV 2021

De Aanbevelingen Stedelijke Verkeersvoorzieningen (ASVV) 2021 is dé verzamelplek voor alle kennis over verkeersvoorzieningen binnen de bebouwde kom. Of het nu gaat om het ontwikkelen van parkeerbeleid, de aanleg van een fietspad of busbaan, openbare verlichting, bewegwijzering, wet- en regelgeving of mobiliteitsbeleid: hier vind je alles wat je wilt én moet weten!

 

Naast een aantal belangrijke inhoudelijke updates in de ASVV heeft CROW gebouwd aan vele nieuwe functionaliteiten die het gebruik van de online kennismodule nog gemakkelijker maken. De nieuwe ASVV kennismodule is vanaf 15 juli 2021 beschikbaar via de CROW Kennisbank.

Lees verder
Online cursus
Geboden en verboden in het verkeer

Maximum snelheid, verplichte rijrichting, verboden in te halen, parkeerverbod, etc. Dankzij een verkeersbord weet je als weggebruiker wat je moet doen of laten. Van alle verkeerstekens die we tegenkomen op de weg hebben de gebods- en verbodsborden de meest juridische waarde. Als een verkeersdeelnemer zich hier niet aan houdt kan hij een verkeersboete krijgen. De wegbeheerder moet toepassing van deze borden dus goed overwegen bij zijn in acht te nemen zorgplicht.

 

De 5-daagse cursus PP2 'Geboden en verboden in het verkeer' helpt je bij het maken van de juiste keuzes. We behandelen de toepassing van verkeersborden die zijn vastgesteld in bijlage I, behorende bij het RVV 1990, hoofdstukken A tot en met G.

 

Je kan de cursus online volgen op 10 dinsdag- en donderdagochtenden van 08:00 tot 12:00 uur vanaf 21 september t/m 16 december 2021. Voor alle data kijk je in onze cursusplanner.

Lees de cursusinfo
Verkeerstekens
Nieuwe generatie spoorseinen

Sinds 1 juni is er een nieuw ontwerpvoorschrift (OVS) en een nieuwe richtlijn (RLN) voor seinportalen en lichtseinen. Hierin is een ‘nieuwe generatie’ seinen opgenomen.

 

De nieuwe seinen zijn smaller en kleiner dan de seinen die tot nu toe in het spoor zijn toegepast. Ze zijn hierdoor beter te positioneren met het oog op het Profiel Vrije Ruimte. Ook zijn de nieuwe seinen makkelijker te plaatsen en worden ze minder belemmerd door bovenleidingspalen en uithouders.

Lees verder
Online leren
Veilig leren in een virtueel klaslokaal

Een online cursus wordt live gegeven, waarbij de deelnemers vanaf een eigen locatie deelnemen. Je hebt live toegang tot het virtuele klaslokaal en hebt, zoals altijd, de mogelijkheid om vragen te stellen en te overleggen met de andere deelnemers. Onze docenten behandelen dezelfde leerstof en praktijkoefeningen als ze tijdens een klassikale cursus op een fysieke locatie doen en beantwoorden alle vragen die je hebt.

 

Op onze website lees je meer over onze manier van online lesgeven.

Lees verder
Meer informatie en advies

Bij Veringmeier Opleidingen is veel mogelijk. Wil je een cursus voor een halve dag of een hele dag? Ben jij geïnteresseerd in een incompany cursus of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

Wil je een studieadvies die past bij jouw functie, vul dan het informatieformulier in of stuur een e-mail naar opleidingen@veringmeier.nl. Je kunt ons op werkdagen ook telefonisch bereiken via 0182 - 640 635. Ook kun je een gratis gesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze. Bij een bezoek bij jou op locatie laten we ook graag het lesmateriaal zien waarmee wij werken.

 

Je krijgt altijd een persoonlijk advies van onze deskundige opleidingsadviseur!

Meer informatie
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail: verkeer@veringmeier.nl
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden