indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Actuele kennis over verkeersmaatregelen voor jou

Ben jij toe aan de volgende stap in je carriere? In deze nieuwsbrief lees je hoe je jezelf na de zomervakantie professioneel kunt ontwikkelen op het gebied van permanente en tijdelijke verkeersmaatregelen.

 

Veringmeier Opleidingen staat voor je klaar met een rijk aanbod aan cursussen en leergangen. Dit najaar bieden wij zowel op onze cursuslocatie in Utrecht als online weer actuele kennis, die praktisch toepasbaar is in jouw functie.

Opleidingen
Studieprogramma 2022-2023 staat online

Vanaf 6 september start het nieuwe cursusseizoen en kan je bij ons weer een keuze maken uit ons thematisch ingedeelde cursusprogramma. Je kan jezelf specialiseren in Veiligheid, Bereikbaarheid en Communicatie. Daarnaast kan je procesmatig je kennis verbreden in Contractvorming, Waarborging, Uitvoering en Beheer van permanente en tijdelijke verkeersmaatregelen.

 

De cursussen zijn interactief, oplossingsgericht en zitten bordenvol direct toepasbare kennis. Wij helpen je daarbij met specifiek ontwikkelde leermiddelen, die je na de cursussen kan blijven gebruiken in jouw dagelijkse praktijk.

Alle data en locaties
Leergang
Veilige wegafzettingen van (wegen)bouwprojecten

Veilig werken in de openbare ruimte is tijdens de uitvoering van (wegen)bouwprojecten een grote uitdaging. Want niet alleen de wegwerkers moeten 's avonds weer veilig thuis komen. Ook de weggebruikers moeten veilig langs het werk worden geleid.

 

In onze 6-daagse leergang TVL 'TVM-specialist Veiligheid' leer je wat de kenmerken van een stationaire en een rijdende afzetting zijn en wanneer je deze mag toepassen. Het zoek- en selectiesysteem uit de richtlijnen WiU 96b - 2020 wordt uitgelegd. Specifiek wordt aandacht besteed aan verkeersmaatregelen voor langzaam verkeer, op wisselstroken en op kruispunten en rotondes. Ook wordt geleerd welke variaties aan bebording en bebakening mogen worden toegepast.

 

Je kan de leergang op locatie in Utrecht volgen op 6 donderdagen vanaf 15 september 2022 en online op 12 ochtenden vanaf dinsdag 18 april 2023. Voor alle data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

Bekijk deze leergang
Leergang
Bereikbaarheid tijdens (wegen)bouwprojecten

Doorstroming van verkeer, bereikbaarheid van bestemmingen en toegankelijkheid van de openbare ruimte bij (wegen)bouwprojecten vraagt om afgewogen keuzes tijdens de planvorming.

 

Tijdens de 5-daagse leergang TBL 'TVM-specialist Bereikbaarheid' leer je hoe je weg(gedeelten) hoort af te sluiten en hoe je verkeer kan omleiden. Je leert te berekenen of er nog genoeg ruimte aanwezig is om weggebruikers langs het werk te leiden. We vergelijken de verschillende scenario's van verkeersafwikkeling met elkaar en je leert hoe je werkzaamheden kan faseren of juist combineren. Tot slot staat de toegankelijkheid van het terrein centraal voor de (gehandicapte) weggebruiker en de verschillende verhardings- en overbruggingsmaterialen die je kunt toepassen voor voetgangersverkeer, fietsverkeer en motorvoertuigen.

 

Je kan de leergang op locatie in Utrecht volgen op 5 donderdagen vanaf 22 september 2022 en online op 10 ochtenden vanaf dinsdag 27 september 2022. Voor alle data kijk je in onze cursusplanner.

Bekijk deze leergang
Online cursus
Waarschuwen en informeren van het verkeer

Voor allerlei gevaren wordt gewaarschuwd. Vaak gebeurt dit uit angst voor aansprakelijkheidstelling. Kan het ook wat minder? En moeten we de weggebruikers wel over van alles informeren? Maar als je een bepaalde bestemming niet kan bereiken is dat best vervelend. De wegbeheerder moet toepassing van waarschuwings- en informatieborden goed overwegen en overdaad voorkomen.

 

De cursus PP3 'Waarschuwen en informeren van het verkeer' helpt je bij het maken van de juiste keuzes. We behandelen de voorschriften voor de verkeersborden die zijn vastgesteld in bijlage I, behorende bij het RVV 1990, hoofdstukken H tot en met L en de straatnaamborden. Je kan de cursus online volgen op 4 ochtenden vanaf dinsdag 19 september 2022. Voor alle data kijk je in onze cursusplanner.

Bekijk deze cursus
Online cursus
Aansprakelijkheid bij tijdelijke verkeersmaatregelen

Tijdens de cursus TW2 'Aansprakelijkheid bij tijdelijke verkeersmaatregelen' wordt uitgelegd welke Nederlandse wetgeving van belang is bij het toepassen van tijdelijke verkeersmaatregelen. We bespreken de verantwoordelijkheden van diverse partijen en waarom partijen aansprakelijk kunnen zijn in het geval er iets verkeerd gaat tijdens de uitvoering.

 

Er worden drie betekenisvolle rechtszaken behandeld en aan de hand van een daadwerkelijk gebeurd ongeluk bekijken we aansprakelijkheid vanuit de betrokken partijen.

 

Je kan de cursus online volgen op 2 ochtenden op dinsdag 5 en 12 december 2022. Voor alle data kijk je in onze cursusplanner.

Bekijk deze cursus
Praktijkcursus
TVM-inspectie en handhaving

Handhaven van tijdelijke verkeersmaatregelen tijdens de uitvoering van (wegen)bouwprojecten en evenementen doe je niet alleen. De inspectie SZW let op de Arbowet, de politie handhaaft de Wegenverkeerswet. Tijdens de cursus TT3 'TVM-inspectie en handhaving' worden de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de verschillende handhavingsfunctionarissen uitgelegd. Je leert hoe je een inspectie van tijdelijke verkeersmaatregelen uitvoert. De cursus biedt handvatten voor een op te zetten beoordelingssysteem en methoden om een goede uitvoering af te dwingen. We sluiten de cursus af met een dagdeel inspecteren van werksituaties op locatie.

 

Je kan de cursus op locatie in Utrecht volgen op dinsdag 10 en donderdag 12 januari 2023. Voor alle data kijk je in onze cursusplanner.

Bekijk deze cursus
Online leren
Veilig leren in een virtueel klaslokaal

Een online cursus wordt live gegeven, waarbij de deelnemers vanaf een eigen locatie deelnemen. Je hebt toegang tot het virtuele klaslokaal en hebt, zoals altijd, de mogelijkheid om vragen te stellen en te overleggen met de andere deelnemers. Onze docenten behandelen dezelfde leerstof en praktijkoefeningen als ze tijdens een klassikale cursus op een fysieke locatie doen en beantwoorden alle vragen die je hebt.

 

Op onze website lees je meer over onze manier van online lesgeven.

Lees verder
Meer informatie en advies

Bij Veringmeier Opleidingen is veel mogelijk. Wil je een cursus voor een halve dag of een hele dag? Ben jij geïnteresseerd in een incompany cursus of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

Wil je een studieadvies die past bij jouw functie, vul dan het informatieformulier in of stuur een e-mail naar opleidingen@veringmeier.nl. Je kunt ons op werkdagen ook telefonisch bereiken via 0182 - 640 635. Ook kun je een gratis gesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze. Bij een bezoek bij jou op locatie laten we ook graag het lesmateriaal zien waarmee wij werken.

 

Je krijgt altijd een persoonlijk advies van onze deskundige opleidingsadviseur!

Meer informatie
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail: verkeer@veringmeier.nl
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden