indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Van klassikaal naar online studeren

Leren is belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Ook in deze onzekere tijden met het coronavirus. Voor veel vakmensen gaat het werk nog steeds door en is kennis over het toepassen van verkeersmaatregelen zeer welkom. De ontwikkelingen en maatregelen met betrekking tot COVID-19 hebben invloed op de wijze waarop wij onze cursussen en opleidingen aanbieden. Bijeenkomsten zijn voorlopig niet toegestaan. Veringmeier Opleidingen biedt daarom vanaf mei de mogelijkheid om een aantal klassikale cursussen online te volgen. Op deze manier waarborgen we dat onze klanten alsnog vakkennis kunnen opdoen over toepassen van verkeersmaatregelen in de praktijk.

 

In deze nieuwsbrief staan we stil bij ons online cursusprogramma.

Nieuw
Online studieprogramma

Onze cursussen en opleidingen gaan door zoals je van ons gewend bent. Veringmeier Opleidingen biedt daarnaast vanaf mei de mogelijkheid om een aantal klassikale cursussen online te volgen. Hierdoor ben je in staat om jouw leerdoelen te behalen. Ons online cursusprogramma biedt je daarnaast gemak en inspiratie.

 

Schrijf je in voor een online cursus en profiteer van een korting van 10% op de reguliere prijs.

Naar het studieprogramma
Online leren
Leren in een virtueel klaslokaal

Een online cursus wordt live gegeven, waarbij de deelnemers vanaf een eigen locatie deelnemen. Je hebt live toegang tot het virtuele klaslokaal en hebt, zoals altijd, de mogelijkheid om vragen te stellen en te overleggen met de andere deelnemers. Onze docenten behandelen dezelfde leerstof en praktijkoefeningen als ze tijdens een klassikale cursus op een fysieke locatie doen en beantwoorden alle vragen die je hebt.

 

Op onze website lees je meer over onze manier van online lesgeven.

Lees verder
Online leergang
Toepassen en saneren van verkeerstekens

 Zijn alle verkeersborden wel nodig? Van belang is dat er van te voren wordt gekeken of het desbetreffende verkeersbord een bepaalde functie of toegevoegde waarde heeft.

 

Je leert in de leergang PPL 'Toepassen en saneren verkeerstekens' de betekenis van de verkeersborden uit bijlage I, behorende bij het RVV 1990, hoofdstukken A tot en met L, de onderborden en de straatnaamborden. Met deze leergang verkrijg je de basis voor het systematisch toepassen en saneren van verkeersborden.

 

Je kunt de 3 cursussen uit de leergang ook afzonderlijk volgen:

 • De cursus PP1 'Kwalitatief beheer verkeerstekens' op 6, 8, 13 en 15 mei;
 • De cursus PP2 'Geboden en verboden in het verkeer op 20, 27, 29 mei en 3, 5, 11, 12 en 18 juni;
 • De cursus PP3 'Waarschuwen en informeren van het verkeer' op 23, 25, 30 juni en 2 juli
 • .

   

  We geven de cursussen vanaf 6 mei t/m 2 juli 2020 online verdeeld over 16 middagen van 12:45 tot 16:30 uur. Voor aanmelden kijk je in onze cursusplanner.

  Meer informatie
  Online cursus
  Verkeersgeleiding langs (wegen)bouwprojecten

  Voor weggebruikers is het van groot belang dat ze veilig een werkvak of bouwplaats kunnen passeren. Daarvoor moet voldoende ruimte aanwezig zijn. Tijdens de cursus  TB2 'Verkeersgeleiding langs (wegen)bouwprojecten' leer je om de maatgevende ontmoeting langs een werkvak te berekenen. Met andere woorden je berekent of er nog genoeg ruimte langs een werkvak aanwezig is om motorvoertuigen, fiets- en voetgangersverkeer langs het werk te leiden.

   

  Geleerd wordt om verschillende scenario's van verkeersafwikkeling met elkaar te vergelijken en hoe werkzaamheden binnen een dwarsprofiel kunnen worden gefaseerd of juist gecombineerd.

   

  Tijdens deze cursus worden groepsgewijs praktijksituaties uitgewerkt en diverse verkeersscenario's besproken. Na afloop van de cursus ben je in staat om hieruit gemotiveerd het beste scenario te kiezen.

   

  Je kan de cursus online volgen op 7, 12, 14 en 19 mei van 08:30 tot 12:15 uur.

  Schrijf je nu in
  Online cursus
  Toegankelijkheid bij (wegen)bouwprojecten

  Voor weggebruikers is het van groot belang dat ze veilig een werkvak of bouwplaats kunnen passeren. Die veiligheid wordt mede bereikt door een goede toegankelijkheid van de openbare ruimte. Tijdens de uitvoering van (wegen)bouwprojecten is er een extra grote uitdaging om rekening te houden met de toegankelijkheid van mindervalide en valide weggebruikers.

   

  Tijdens de cursus TB3 'Toegankelijkheid bij (wegen)bouwprojecten' staat de toegankelijkheid van het terrein centraal voor de verschillende verkeersdeelnemers. Je neemt kennis van de verschillende materialen die ingezet kunnen worden voor loop-, fiets- en rijvoorzieningen en hoe je die het beste kan toepassen.

   

  Speciale aandacht wordt gegeven aan de toegankelijkheid voor visueel en fysiek gehandicapten. We kijken naar de mogelijkheden om doorgangsbeperkingen verkeerskundig aan te geven. Ook leer je hoe de bereikbaarheid van maatschappelijke voorzieningen gewaarborgd kan worden.

   

  Je kan de cursus online volgen op de donderdagen 28 mei en 4 juni van 08:30 tot 12:15 uur.

  Schrijf je nu in
  Meer informatie en advies

  Bij Veringmeier Opleidingen is veel mogelijk. Wil je een cursus voor een halve dag of een hele dag? Ben jij geïnteresseerd in een incompany cursus of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

   

  Wil je een studieadvies die past bij jouw functie, vul dan het informatieformulier in of stuur een e-mail naar opleidingen@veringmeier.nl. Je kunt ons op werkdagen ook telefonisch bereiken via 0182 - 640 635. Ook kun je een gratis gesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze. Bij een bezoek bij jou op locatie laten we ook graag het lesmateriaal zien waarmee wij werken.

   

  Je krijgt altijd een persoonlijk advies van onze deskundige opleidingsadviseur!

  Meer informatie
   
  Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail: verkeer@veringmeier.nl
  Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden