indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Ons cursusprogramma is vernieuwd

Juni 2020 zijn alle publicaties van de CROW-richtlijnen Werk in Uitvoering 96a en 96b vernieuwd. De belangrijkste doorgevoerde veranderingen ten opzichte van de vorige edities zijn:

• Invoering van Principes en onderscheid tussen Principes en Standaardmaatregelen.

• Minder publicaties. Er zijn nu vier publicaties en twee handboeken.

• Betere samenhang en afstemming. Er is nu geen dubbele informatie meer.  

 

Ons cursusprogramma is volledig aangepast aan de herziene richtlijnen WiU. Vanwege de onzekerheden omtrent de ontwikkelingen van het coronavirus en het daarop gebaseerde rijksbeleid bieden wij onze populaire leergangen tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie online aan. Op deze manier waarborgen we dat onze klanten de nodige vakkennis kunnen opdoen voor de toepassing van verkeersmaatregelen in de praktijk.

Nieuw
CROW-publicatiereeks voor tijdelijke verkeersmaatregelen aangepast

De richtlijnen WiU 96a/96b zijn juni 2020 herzien. In de loop der jaren zijn de richtlijnen steeds verder uitgebreid en daarmee ook complexer geworden om in de praktijk te hanteren. Op verzoek van wegbeheerders en branchepartijen zijn de richtlijnen teruggebracht tot vier publicaties waarin achtergronden, toelichting en Principes voor de verschillende weg- en werksituaties zijn opgenomen.

 

Daarnaast blijven er voor de concrete uitwerkingen tot standaardmaatregelen de twee bekende handboeken voor autosnelwegen WiU 96a en niet-autosnelwegen WiU 96b.

Meer info
Online leergang
Veilig leren over veilige wegafzettingen

Veilig werken in de openbare ruimte is tijdens de uitvoering van (wegen)bouwprojecten een grote uitdaging. Want niet alleen de wegwerkers moeten 's avonds weer veilig thuis komen. Ook de weggebruikers moeten veilig langs het werk worden geleid.

 

In onze 6-daagse leergang TVL 'TVM-specialist Veiligheid' leer je wat de kenmerken van een stationaire en een rijdende afzetting zijn en wanneer je deze mag toepassen. Het zoek- en selectiesysteem uit de richtlijnen WiU 96b - 2020 wordt uitgelegd. Specifiek wordt aandacht besteed aan verkeersmaatregelen op en naast de weg, voor langzaam verkeer en bij werkzaamheden op kruispunten en rotondes. Ook wordt geleerd welke bebording en bebakening in bepaalde omstandigheden mogen worden toegepast om een werkvak veilig af te zetten.

 

Je kan de leergang online volgen op 12 dinsdag- en donderdagochtenden van 07:30 tot 11:30 uur vanaf 27 oktober t/m 17 december. Voor alle data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

Schrijf je nu in
Leervorm
Online studieprogramma

Onze cursussen en opleidingen gaan door zoals je van ons gewend bent. Veringmeier Opleidingen biedt tussen de herst- en kerstvakantie de mogelijkheid om de vertrouwde cursussen en leergangen online te volgen. Hierdoor ben je in staat om jouw leerdoelen te behalen. Ons online cursusprogramma biedt je daarnaast gemak en inspiratie.

 

Schrijf je in voor een online cursus en profiteer van een korting van 10% op de reguliere prijs.

Naar het studieprogramma
Online leergang
Bereikbaarheid tijdens (wegen)bouwprojecten

Tijdens de 5-daagse leergang TBL 'TVM-specialist Bereikbaarheid' leer je hoe je weg(gedeelten) hoort af te sluiten en hoe je verkeer kan omleiden. Je leert te berekenen of er nog genoeg ruimte aanwezig is om weggebruikers langs het werk te leiden. We vergelijken de verschillende scenario's van verkeersafwikkeling met elkaar en je leert hoe je werkzaamheden kan faseren of juist combineren. Tot slot staat de toegankelijkheid van het terrein centraal voor de (gehandicapte) weggebruiker en de verschillende verhardings- en overbruggingsmaterialen die je kunt toepassen voor voetgangersverkeer, fietsverkeer en motorvoertuigen.

 

Je kan de leergang online volgen op 10 dinsdag- en donderdagmiddagen van 12:30 tot 16:30 uur vanaf 27 oktober t/m 17 december. Voor alle data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

Bekijk deze leergang
Online leren
Leren in een virtueel klaslokaal

Een online cursus wordt live gegeven, waarbij de deelnemers vanaf een eigen locatie deelnemen. Je hebt live toegang tot het virtuele klaslokaal en hebt, zoals altijd, de mogelijkheid om vragen te stellen en te overleggen met de andere deelnemers. Onze docenten behandelen dezelfde leerstof en praktijkoefeningen als ze tijdens een klassikale cursus op een fysieke locatie doen en beantwoorden alle vragen die je hebt.

 

Op onze website lees je meer over onze manier van online lesgeven.

Lees verder
Online leergang
Toepassen en saneren van verkeerstekens

 Zijn alle verkeersborden wel nodig? Van belang is dat er van te voren wordt gekeken of het desbetreffende verkeersbord een bepaalde functie of toegevoegde waarde heeft.

 

Je leert in de leergang PPL 'Toepassen en saneren verkeerstekens' de betekenis van de verkeersborden uit bijlage I, behorende bij het RVV 1990, hoofdstukken A tot en met L, de onderborden en de straatnaamborden. Met deze leergang verkrijg je de basis voor het systematisch toepassen en saneren van verkeersborden.

 

Je kunt de 3 cursussen uit de leergang ook afzonderlijk volgen:

 • De cursus PP1 'Kwalitatief beheer verkeerstekens' op 28 oktober, 4, 11 en 18 november 2020;
 • De cursus PP2 'Geboden en verboden in het verkeer van 25 november 2020 tot 10 februari 2021;
 • De cursus PP3 'Waarschuwen en informeren van het verkeer' op 3, 10, 17 en 24 maart 2021
 • .

   

  We geven de cursussen online gedurende 18 woensdagochtenden vanaf 28 oktober 2020 t/m 24 maart 2021 online van 08:00 tot 12:00 uur. Voor aanmelden kijk je in onze cursusplanner.

  Meer informatie
  Meer informatie en advies

  Bij Veringmeier Opleidingen is veel mogelijk. Wil je een cursus voor een halve dag of een hele dag? Ben jij geïnteresseerd in een incompany cursus of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

   

  Wil je een studieadvies die past bij jouw functie, vul dan het informatieformulier in of stuur een e-mail naar opleidingen@veringmeier.nl. Je kunt ons op werkdagen ook telefonisch bereiken via 0182 - 640 635. Ook kun je een gratis gesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze. Bij een bezoek bij jou op locatie laten we ook graag het lesmateriaal zien waarmee wij werken.

   

  Je krijgt altijd een persoonlijk advies van onze deskundige opleidingsadviseur!

  Meer informatie
   
  Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail: verkeer@veringmeier.nl
  Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden