indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Nieuwe wetgeving, nieuwe verkeersborden, nieuw cursusprogramma

Per 1 januari 2021 veranderen er weer een aantal verkeersregels en verkeersborden. In deze nieuwsbrief lees je over de belangrijkste wijzigingen.

 

Wil jij een expert in verkeersmaatregelen worden én blijven? Ons cursusprogramma is volledig aangepast aan de herziene richtlijnen WiU - 2020. Vanwege de onzekerheden omtrent de ontwikkelingen van het coronavirus en het daarop gebaseerde rijksbeleid bieden wij onze populaire leergangen vanaf januari tot aan de zomervakantie 2021 online aan. Op deze manier waarborgen we dat onze klanten veilig de nodige vakkennis opdoen voor de toepassing van verkeersmaatregelen in hun dagelijkse praktijk. Schrijf je dit jaar nog in voor een online cursus in 2021 en profiteer van een korting van 10% op de reguliere prijs.

Wetgeving
Nieuwe wet- en regelgeving voor (land)bouwverkeer

Per 1 januari 2021 gaat nieuwe wet- en regelgeving in voor (land)bouwverkeer met gevolgen voor de toegestane maximumsnelheid (verhoging), registratie- en kentekenplaatplicht en de APK-plicht.

 

De Wegenverkeerswet 1994, het Besluit voertuigen, het Kentekenreglement, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 is op tal van punten aangepast.  De betekenis van verkeersborden veranderd en onder de verkeersborden C8 en C9 worden nieuwe onderborden geplaatst op bepaalde wegen. Lees hier meer over op onze website.

Meer info
Verkeersborden
Nieuw verkeersbord voor laadpalen bij tankstation

Het wordt voor elektrische rijders duidelijker of zij hun auto kunnen opladen bij een tankstation langs de snelweg. Op de borden die een tankstation aankondigen komt in het vervolg rechts bovenin een blauwe zeshoek met daarin een stekker, zodat helder is dat het tankstation een laadpaal heeft. Voor tankstations met een waterstofpomp komt er rechts onderin een groene ruit met daarin H2.

 

Het oude pictogram voor alternatieve brandstoffen is onduidelijk. Het geeft wel aan dat er schone brandstoffen getankt kunnen worden, maar niet welke. Zo is het mogelijk dat elektrische rijders die willen opladen alleen een waterstofpomp aantreffen.

Meer info
Normering
NEN 3381 gewijzigd

De herziene norm NEN 3381:2020 ‘Wegmeubilair’ is recent gepubliceerd. Deze norm beschrijft de door de normcommissie gedefinieerde regels waaraan verkeersborden en bewegwijzeringsborden moeten voldoen. De norm is adviserend van aard en is de Nederlandse aanvulling op productnorm NEN-EN 12899-1 die de basis vormt voor de wettelijke regelgeving uit het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV 1990).

 

De norm is op tal van andere punten aangepast. Lees hier meer over op onze website.

Meer info
Online leren
Leren in een virtueel klaslokaal

Een online cursus wordt live gegeven, waarbij de deelnemers vanaf een eigen locatie deelnemen. Je hebt live toegang tot het virtuele klaslokaal en hebt, zoals altijd, de mogelijkheid om vragen te stellen en te overleggen met de andere deelnemers. Onze docenten behandelen dezelfde leerstof en praktijkoefeningen als ze tijdens een klassikale cursus op een fysieke locatie doen en beantwoorden alle vragen die je hebt.

 

Op onze website lees je meer over onze manier van online lesgeven.

Lees verder
Online leergang
Veilig leren over veilige wegafzettingen

Veilig werken in de openbare ruimte is tijdens de uitvoering van (wegen)bouwprojecten een grote uitdaging. Want niet alleen de wegwerkers moeten 's avonds weer veilig thuis komen. Ook de weggebruikers moeten veilig langs het werk worden geleid.

 

In onze 6-daagse leergang TVL 'TVM-specialist Veiligheid' leer je wat de kenmerken van een stationaire en een rijdende afzetting zijn en wanneer je deze mag toepassen. Het zoek- en selectiesysteem uit de richtlijnen WiU 96b - 2020 wordt uitgelegd. Specifiek wordt aandacht besteed aan verkeersmaatregelen op en naast de weg, voor langzaam verkeer en bij werkzaamheden op kruispunten en rotondes. Ook wordt geleerd welke bebording en bebakening in bepaalde omstandigheden mogen worden toegepast om een werkvak veilig af te zetten.

 

Je kan de leergang online volgen op 12 dinsdag- en donderdagochtenden van 08:00 tot 12:00 uur vanaf 12 januari t/m 8 april 2021. Voor alle data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

Schrijf je nu in
Online leergang
Bereikbaarheid tijdens (wegen)bouwprojecten

Tijdens de 5-daagse leergang TBL 'TVM-specialist Bereikbaarheid' leer je hoe je weg(gedeelten) hoort af te sluiten en hoe je verkeer kan omleiden. Je leert te berekenen of er nog genoeg ruimte aanwezig is om weggebruikers langs het werk te leiden. We vergelijken de verschillende scenario's van verkeersafwikkeling met elkaar en je leert hoe je werkzaamheden kan faseren of juist combineren. Tot slot staat de toegankelijkheid van het terrein centraal voor de (gehandicapte) weggebruiker en de verschillende verhardings- en overbruggingsmaterialen die je kunt toepassen voor voetgangersverkeer, fietsverkeer en motorvoertuigen.

 

Je kan de leergang online volgen op 10 dinsdag- en donderdagochtenden van 08:00 tot 12:00 uur vanaf 19 januari t/m 1 april 2021. Voor alle data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

Bekijk deze leergang
Online leergang
Toepassen en saneren van verkeerstekens

Zijn alle verkeersborden wel nodig? Van belang is dat er van te voren wordt gekeken of het desbetreffende verkeersbord een bepaalde functie of toegevoegde waarde heeft.

 

Je leert in de leergang PPL 'Toepassen en saneren verkeerstekens' de betekenis van de verkeersborden uit bijlage I, behorende bij het RVV 1990, hoofdstukken A tot en met L, de onderborden en de straatnaamborden. Met deze leergang verkrijg je de basis voor het systematisch toepassen en saneren van verkeersborden.

 

Je kunt de 3 cursussen uit de leergang ook afzonderlijk volgen:

  • De cursus PP1 'Kwalitatief beheer verkeerstekens' op 13, 20, 27 januari en 3 februari 2021;
  • De cursus PP2 'Geboden en verboden in het verkeer van 3 maart t/m 19 mei 2021;
  • De cursus PP3 'Waarschuwen en informeren van het verkeer' op 9, 16, 23 en 30 juni 2021
  • .

     

    We geven de cursussen online gedurende 18 woensdagochtenden vanaf 13 januari t/m 30 juni 2021 online van 08:00 tot 12:00 uur. Voor aanmelden kijk je in onze cursusplanner.

    Meer informatie
    Meer informatie en advies

    Bij Veringmeier Opleidingen is veel mogelijk. Wil je een cursus voor een halve dag of een hele dag? Ben jij geïnteresseerd in een incompany cursus of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

     

    Wil je een studieadvies die past bij jouw functie, vul dan het informatieformulier in of stuur een e-mail naar opleidingen@veringmeier.nl. Je kunt ons op werkdagen ook telefonisch bereiken via 0182 - 640 635. Ook kun je een gratis gesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze. Bij een bezoek bij jou op locatie laten we ook graag het lesmateriaal zien waarmee wij werken.

     

    Je krijgt altijd een persoonlijk advies van onze deskundige opleidingsadviseur!

    Meer informatie
     
    Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail: verkeer@veringmeier.nl
    Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden