indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Communicatie

Als je deelneemt aan het verkeer heb je te maken met verkeersborden. Maar hoe duidelijk zijn al die borden? En geven ze wel de juiste informatie aan de weggebruiker? Iedereen ergert zich wel eens aan onduidelijke verkeersborden langs de weg.

 

Goede wegkantcommunicatie vraagt om kennis van de basisprincipes voor toepassing en uitvoering van verkeersborden. Met welke principes je rekening moet houden lees je in mijn nieuwste weblog. Kennis over tijdelijke wegkantcommunicatie kan je leren tijdens onze 2-daagse cursus TV2 'Bebording en bebakening bij wegafzettingen' en de 2-daagse cursus TB1 'Verkeersafwikkeling bij wegenbouwprojecten'. Uitgebreide kennis kan je opdoen tijdens onze de 8-daagse leergang PPL 'Toepassen en saneren verkeerstekens'.

 

Schrijf je nu in! Alle data en locaties vind je op de website.

Blog
Wegkantcommunicatie is (geen) abc’tje - deel 1

Elke weggebruiker komt verkeersborden tegen. Het lijkt gemakkelijk om met het verkeer te communiceren doormiddel van borden over de (tijdelijke) wegsituatie. Maar in de praktijk blijkt dit best een uitdaging te zijn en zijn (verkeers)borden niet altijd even duidelijk.

 

In een reeks van artikelen geef ik aan waar je rekening mee moet houden om effectief te communiceren met behulp van verkeersborden. In dit eerste artikel sta ik stil bij nut en noodzaak van verkeersborden.

Lees de weblog
Cursus
Elke wegafzetting de juiste bebording en bebakening

Welke verkeersborden moet je inzetten om verkeersdeelnemers te informeren over wegafzettingen? Hoe maak je duidelijk waar weggebruikers de wegafzetting mogen passeren? Aan welke plaatsingseisen moet je voldoen en hoe moeten borden worden uitgevoerd?

 

In onze 2-daagse cursus TV2 'Bebording en bebakening bij wegafzettingen' leer je welke snelheidsbeperking, borden, bakens en wegmarkering je mag toepassen in een wegafzetting WIU96a/b en onder welke voorwaarden je ze mag inzetten tijdens de uitvoering van (wegen)bouwprojecten.

 

Je kan de cursus volgen op woensdag 6 en 13 november in Utrecht. Voor de overige data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

Schrijf je nu in
Literatuur
Zo werken wij in Amsterdam, versie 3

Het handboek ZWIA op Straat is een praktisch handboek voor iedereen die in Amsterdam aan de weg gaat werken. Het laat met foto's de Amsterdamse normen rond wegwerkzaamheden zien. Hoe hoort het wel en hoe hoort het niet? Daarnaast bevat het handige checklists met aandachtspunten voor het bouwterrein en richtlijnen voor tijdelijke bewegwijzering.

 

Sinds enkele weken is versie 3 verschenen. Het handboek is een leidraad voor alle BLVC-aspecten, zodat het ook buiten Amsterdam een voorbeeldfunctie kan vervullen.

Download het handboek
Cursus
Communiceren van wegafzettingen en omleidingen

Op welke wijze communiceer je welk weggedeelte tijdelijk is afgesloten? Welke borden mag je gebruiken om een parkeergelegenheid autovrij te maken? Welke verschillende methodes kan je toepassen voor het omleiden van verkeer? En op welke manieren kan je dit communiceren naar de weggebruiker?

 

Deze vragen worden benatwoord op dinsdag 5 en 12 november in Utrecht tijdens de 2-daagse cursus TB1 'Verkeersafwikkeling bij (wegen)bouwprojecten'.

 

Tijdens de cursus leer je om de juiste afzettings- en omleidingsborden te plaatsen. Dit wordt groepsgewijs geoefend door een faserings-, afsluitings- en omleidingsplan uit te werken.

Schrijf je nu in
Actueel
Nederlands Handboek Evenementen Veiligheid

De eerste versie van het Nederlands Handboek Evenementen Veiligheid (NHEV) is op 2 oktober tijdens het congres Podia|Festivals|Evenementen in Utrecht gelanceerd.

 

Het handboek is ontstaan vanuit de bundeling van directe kennis van experts uit het veld en de aangesloten gemeenten. Daarnaast is gecheckt met internationale guides en allerhande van toepassing zijnde documentatie. Het HEV 2018 (Handboek Evenementenveiligheid) van het IFV en het NHEV sluiten integraal op elkaar aan. Beide partijen hebben daartoe samengewerkt en zullen deze samenwerking ook in de toekomst voortzetten.

 

Het NHEV 1.0 is sindsdien digitaal en kosteloos beschikbaar of bladerbaar op de site evenementenhandboek.nl en binnenkort ook via het www.ifv.nl.

Download het handboek
Leergang
Het juiste bord op de juiste plaats!

 Zijn alle verkeersborden wel nodig? Van belang is dat er van te voren wordt gekeken of het desbetreffende verkeersbord een bepaalde functie of toegevoegde waarde heeft.

 

Je leert in de 8-daagse leergang PPL 'Toepassen en saneren verkeerstekens' de betekenis van de verkeersborden uit bijlage I, behorende bij het RVV 1990, hoofdstukken A tot en met L, de onderborden en de straatnaamborden. Met deze leergang verkrijg je de basis voor het systematisch toepassen en saneren van verkeersborden.

 

Je kunt de 3 cursussen uit de leergang ook afzonderlijk volgen:

 • De 2-daagse cursus PP1 'Kwalitatief beheer verkeerstekens'
 • De 4-daagse cursus PP2 'Geboden en verboden in het verkeer'
 • De 2-daagse cursus PP3 'Waarschuwen en informeren van het verkeer'
 •  

  We geven de cursussen vanaf 7 januari t/m 12 maart 2020 op 3 verschillende locaties. Voor de exacte data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

  Meer informatie
  Actueel
  Nieuw geluidsscherm voor het beperken van bouwlawaai

  De impact van klachten over geluidshinder door bouwprojecten groeit. Wie veel herrie maakt kan rekenen op bezwaren van omwonenden en loopt het risico dat een project wordt stilgelegd.

   

  Heras Mobile Fencing & Security introduceert een nieuwe Noise Control Barrier. Het tijdelijke geluidscherm is een doorontwikkeling van de Noise Control Barrier die in 2015 op de markt kwam.

   

  De geluidsreductie is aanzienlijk verbeterd: de Noise Control Barrier 2.0 reduceert geluid met 32,8 dB. Ook de afmetingen van het doek zijn gewijzigd. Voor een volledig bouwhek zijn drie doeken nodig.

  Meer informatie
  Meer informatie en advies

  Bij Veringmeier Opleidingen is veel mogelijk. Wil je een cursus voor een halve dag of een hele dag? Ben jij geïnteresseerd in een incompany cursus of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

   

  Wil je een studieadvies die past bij jouw functie, vul dan het informatieformulier in of stuur een e-mail naar opleidingen@veringmeier.nl. Je kunt ons op werkdagen ook telefonisch bereiken via 0182 - 640 635. Ook kun je een gratis gesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze. Bij een bezoek bij jou op locatie laten we ook graag het lesmateriaal zien waarmee wij werken.

   

  Je krijgt altijd een persoonlijk advies van onze deskundige opleidingsadviseur!

  Meer informatie
   
  Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail: verkeer@veringmeier.nl
  Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden