indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Klassikaal studeren op locatie kan weer!

Uit onderzoek van E-Learning Monitor blijkt dat in 2021 ruim 3,6 miljoen Nederlanders een online opleiding hebben gevolgd. Van deze groep vindt 38% dat online onderwijs niet minder waarde heeft dan regulier onderwijs en denkt bijna een derde dat binnen 10 jaar het merendeel van alle opleidingen online gegeven wordt. Wij van Veringmeier Opleidingen kregen afgelopen jaren dezelfde positieve ervaring. Dit betekent echter ook dat nog steeds veel mensen graag een cursus klassikaal volgen op locatie bij de docent. Je kan vanaf maart 2022 weer kiezen uit beide mogelijkheden.

 

In deze nieuwsbrief lees je verder over het risicogestuurd verkeerveiligheidsbeleid, de N231 bij Aalsmeer als biobased proeftuin en de verhoogde verkeersboetes vanaf 1 maart.

Opleidingen
Cursusprogramma 2022

Wil jij je kennis over verkeersmaatregelen verhogen? Op de website verkeersmaatregelen.nl vind je ons thematisch ingedeelde cursusprogramma. Je kan jezelf specialiseren in Veiligheid, Bereikbaarheid en Communicatie bij wegwerkzaamheden. Daarnaast kan je procesmatig je kennis verbreden in Contractvorming, Waarborging, Uitvoering en Beheer van permanente verkeersmaatregelen.

 

De cursussen zijn interactief, oplossingsgericht en zitten bordenvol direct toepasbare kennis. Wij helpen je daarbij met specifiek ontwikkelde leermiddelen, die je na de cursussen kan blijven gebruiken in jouw dagelijkse praktijk.

Alle data en locaties
Veiligheid
Aanbevelingen voor risicogestuurde verkeersveiligheid

Een pijler van het Strategisch Plan Verkeersveiligheid is dat verkeerveiligheidsbeleid meer risicogestuurd wordt in plaats van maatregelen te treffen na ongevallen. De VNG heeft hierover 100 gesprekken gevoerd met wethouders en ambtenaren. Naar aanleiding daarvan doet de VNG in het eindrapport 7 aanbevelingen.

 

De uitkomsten van deze 100 gesprekken zijn gebundeld in het rapport ‘Verkeersveiligheid bij gemeenten - Wat is nodig om echt risicogestuurd te gaan werken?’.

Lees verder
Leergang
Veiligheid tijdens (wegen)bouwprojecten

In onze 6-daagse leergang TVL 'TVM-specialist Veiligheid' leer je wat de kenmerken van een stationaire en een rijdende afzetting zijn en wanneer je deze mag toepassen. Het zoek- en selectiesysteem uit de richtlijnen WiU 96b - 2020 wordt uitgelegd. Specifiek wordt aandacht besteed aan verkeersmaatregelen op en naast de weg, voor langzaam verkeer en bij werkzaamheden op kruispunten en rotondes. Ook wordt geleerd welke bebording en bebakening je mag toepassen om een werkvak veilig af te zetten.

 

Je kan de leergang online volgen op 12 dinsdag- en donderdagochtenden van 08:00 tot 12:00 uur vanaf 22 maart t/m 30 juni 2022.

Je kan de leergang op locatie in Utrecht volgen op 6 donderdagen van 08:30 tot 17:00 uur

vanaf 24 maart t/m 7 juli 2022.

 

Voor alle data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

Schrijf je nu in
Verkeerstekens
N231 bij Aalsmeer als biobased proeftuin

De Bosrandweg (N231) in Aalsmeer bestaat over een lengte van 850 meter volledig uit natuurlijke materialen. Dura Vermeer test gedurende tien jaar in een biobased proeftuin de toepasbaarheid van suikerriet, bamboe, miscanthusgras, bermgras, koolzaadolie en hars. Opdrachtgever is de provincie Noord-Holland.

 

Alles op en rond de Bosrandweg bestaat uit natuurlijke materialen: de verkeersborden, lichtmasten, tegels, faunarasters, zitbankjes, verkeerseilanden, wegmarkeringen, bermpaaltjes, hectometerpaaltjes en het paardenhekwerk.

Lees verder
Cursus
Elke wegafzetting de juiste bebording en bebakening

Welke verkeersborden moet je inzetten om verkeersdeelnemers te informeren over wegafzettingen? Hoe maak je duidelijk waar weggebruikers de wegafzetting mogen passeren? Aan welke plaatsingseisen moet je voldoen en hoe moeten borden worden uitgevoerd?

 

In onze 2-daagse cursus TV2 'Bebording en bebakening bij wegafzettingen' leer je welke snelheidsbeperking, borden, bakens en wegmarkering je mag toepassen in een wegafzetting WiU 96a/b en onder welke voorwaarden je ze mag inzetten tijdens de uitvoering van (wegen)bouwprojecten.

 

Je kan de cursus online volgen op 4 dinsdag- en donderdagochtenden van 08:00 tot 12:00 uur vanaf 5 april t/m 21 april 2022.

Je kan de cursus op locatie in Utrecht volgen op 2 donderdagen van 08:30 tot 17:00 uur

op 7  en 21 april 2022.

Voor de overige data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

Schrijf je nu in
Handhaving
Verkeersboetes aangepast aan mate van gevaarzetting

Het kabinet wil ernstige en gevaarlijke verkeersovertredingen zwaarder bestraffen en relatief kleine overtredingen in het verkeer juist lager. Zo wordt per 1 maart het vasthouden van de mobiele telefoon zwaarder bestraft, terwijl de boete voor het veroorzaken van onnodig geluid wordt verlaagd.

 

Rijksoverheid laat in een nieuwsbericht weten dat het besluit is genomen op basis van advies van de Commissie Feiten en Tarieven. De verwachting is dat de verkeersveiligheid wordt versterkt door het strenger bestraffen van ernstige verkeersovertredingen. Tegelijkertijd zal de maatschappelijke acceptatie worden vergroot door lichtere overtredingen minder zwaar te beboeten.

Lees verder
Leergang
Bereikbaarheid tijdens (wegen)bouwprojecten

Tijdens de 5-daagse leergang TBL 'TVM-specialist Bereikbaarheid' leer je hoe je weg(gedeelten) hoort af te sluiten en hoe je verkeer kan omleiden. Bovendien leer je te berekenen of er nog genoeg ruimte aanwezig is om weggebruikers langs het werk te leiden. 

 

Je kan de leergang online volgen op 10 dinsdag- en donderdagochtenden van 08:00 tot 12:00 uur vanaf 19 april t/m 30 juni 2022.

Je kan de leergang op locatie in Utrecht volgen op 5 dinsdagen van 08:30 tot 17:00 uur

vanaf 10 mei t/m 5 juli 2022.

 

Voor alle data kijk je in onze cursusplanner.

Bekijk deze leergang
Online leren
Veilig leren in een virtueel klaslokaal

Een online cursus wordt live gegeven, waarbij de deelnemers vanaf een eigen locatie deelnemen. Je hebt live toegang tot het virtuele klaslokaal en hebt, zoals altijd, de mogelijkheid om vragen te stellen en te overleggen met de andere deelnemers. Onze docenten behandelen dezelfde leerstof en praktijkoefeningen als ze tijdens een klassikale cursus op een fysieke locatie doen en beantwoorden alle vragen die je hebt.

 

Op onze website lees je meer over onze manier van online lesgeven.

Lees verder
Meer informatie en advies

Bij Veringmeier Opleidingen is veel mogelijk. Wil je een cursus voor een halve dag of een hele dag? Ben jij geïnteresseerd in een incompany cursus of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

Wil je een studieadvies die past bij jouw functie, vul dan het informatieformulier in of stuur een e-mail naar opleidingen@veringmeier.nl. Je kunt ons op werkdagen ook telefonisch bereiken via 0182 - 640 635. Ook kun je een gratis gesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze. Bij een bezoek bij jou op locatie laten we ook graag het lesmateriaal zien waarmee wij werken.

 

Je krijgt altijd een persoonlijk advies van onze deskundige opleidingsadviseur!

Meer informatie
 
Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail: verkeer@veringmeier.nl
Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden