indien u deze e-mail niet goed kunt lezen, klik dan hier voor een webversie
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl Verkeersmaatregelen.nl
Terug- en vooruit kijken!

Terugkijkend op het afgelopen jaar zijn wij dankbaar voor alle bestaande, nieuwe en hernieuwde relaties waarmee we hebben samengewerkt.

 

Speciale dank naar iedereen die het vertrouwen had ons te volgen, deze nieuwsbrief te lezen en ons in te schakelen voor een cursus, leergang, advies, BLVC-plan of BLVC-inspectie. In 2019 waren dat

 • de gemeenten Alkmaar, Almere, Breda, Delfzijl, Den Haag, Eindhoven, Emmen, Haarlem, Lansingerland, Leiden, Loppersum, Utrecht en West-Betuwe,

 • de provincies Noord-Holland en Groningen,

 • de bedrijven Amsterdam Engineering, Dover Verkeer, Van Egmond Wegenbouw, Greenengineers, Mouwrik Waardenburg, Spaarnelanden, Team Intro, Traffic Verkeer en VTOTV.

In 2019 deelden we onze kennis via 4 artikelen en 33 cursusdagen. We waarderen je vertrouwen! Samen met alle betrokkenen hebben we de openbare ruimte weer iets veiliger, bereikbaarder en leefbaarder mogen maken. In 2020 gaan wij hierin weer nieuwe stappen maken.

 

In deze nieuwsbrief kijken we terug op de veiligheid bij werkzones in 2019 en vertellen we je over nieuwe wetgeving en specificaties voor 2020. Als je op zoek bent naar een passende studie in 2020 dan zijn wij je van dienst met ons uitgebreide cursusprogramma op het gebied van tijdelijke en permanente verkeersmaatregelen. Alle data en locaties vind je op de website.

Terugblik 2019
The Global Road Safety Review 2019

Bekroonde journalisten in de tijdschriften World Highways en ITS International hebben een gratis Global Road Safety Review 2019 geschreven. Deze editie gaat dieper in op de bescherming van de werkzone, zoals de voorpagina benadrukt.

 

Mobile Barriers in de VS is een van de vele innovatieve bedrijven die dit steeds belangrijker wordende probleem voor snelwegautoriteiten wereldwijd aanpakt. In Zwitserland moedigt het federale snelwegenbureau internationale bedrijven actief aan om te helpen bij het verbeteren en produceren van de eigen, in eigen huis ontworpen Astra Bridge, een mobiel systeem om verkeer van een werkzone af te leiden.

 

Barriers, tunnelveiligheid, verlichting en klimaatverandering zijn enkele van de andere onderwerpen die zijn onderzocht. We wensen je veel leesplezier.

Bekijk de terugblik
Leergang
Een veilige wegafzetting in 2020

Veilig werken in de openbare ruimte is tijdens de uitvoering van (wegen)bouwprojecten een grote uitdaging. Want niet alleen de wegwerkers moeten 's avonds weer veilig thuis komen. Ook de weggebruikers moeten veilig langs het werk worden geleid.

 

In onze 6-daagse leergang TVL 'TVM-specialist Veiligheid' leer je wat de kenmerken van een stationaire en een rijdende afzetting zijn en wanneer je deze mag toepassen. Het zoek- en selectiesysteem uit het Handboek wegafzettingen WIU 96b wordt uitgelegd. Specifiek wordt aandacht besteed aan verkeersmaatregelen op en naast de weg, voor langzaam verkeer en bij werkzaamheden op kruispunten en rotondes. Ook wordt geleerd welke bebording en bebakening in bepaalde omstandigheden mogen worden toegepast om een werkvak veilig af te zetten.

 

Je kan de leergang gedurende 6 weken volgen vanaf 7 januari tot en met half februari in Utrecht. Voor de overige data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

Schrijf je nu in
Wetgeving
Vanaf 1 januari nieuwe borden voor milieuzones

Vanaf 1 januari 2020 wordt in het hele land dezelfde bebording voor milieuzones ingevoerd. Daardoor moet het duidelijker worden voor automobilisten welke regels er gelden.

 

Tot nu toe ontbrak landelijk beleid over milieuzones, waardoor er in de dertien steden waar nu al een milieuzone van kracht is, verschillende regels gelden voor de diesel personen- en bestelauto’s. Nederlandse steden kunnen vanaf januari 2020 kiezen uit twee soorten milieuzones.

 

Hoe groot een milieuzone wordt, mogen lokale overheden zelf beslissen. Gemeenten met een milieuzone voor personen-, bedrijfs- of vrachtauto’s met een dieselmotor, ingesteld voor 1 januari 2020, moeten uiterlijk 1 oktober 2020 voldoen aan het nieuwe artikel 86d van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.

Bekijk de nieuwe verkeersborden
Leergang
Ook in 2020 het juiste bord op de juiste plaats!

 Zijn alle verkeersborden wel nodig? Van belang is dat er van te voren wordt gekeken of het desbetreffende verkeersbord een bepaalde functie of toegevoegde waarde heeft.

 

Je leert in de 8-daagse leergang PPL 'Toepassen en saneren verkeerstekens' de betekenis van de verkeersborden uit bijlage I, behorende bij het RVV 1990, hoofdstukken A tot en met L, de onderborden en de straatnaamborden. Met deze leergang verkrijg je de basis voor het systematisch toepassen en saneren van verkeersborden.

 

Je kunt de 3 cursussen uit de leergang ook afzonderlijk volgen:

 • De 2-daagse cursus PP1 'Kwalitatief beheer verkeerstekens'
 • De 4-daagse cursus PP2 'Geboden en verboden in het verkeer'
 • De 2-daagse cursus PP3 'Waarschuwen en informeren van het verkeer'
 •  

  We geven de cursussen vanaf 7 januari t/m 12 maart 2020 op 3 verschillende locaties. Voor de exacte data en locaties kijk je in onze cursusplanner.

  Meer informatie
  ASOV 2020
  Algemene specificaties ondersteuningsconstructies voor VRI

  Een solide en goedwerkende verkeersregelinstallatie begint met goed doordachte regelprogramma's en een correct opgestelde vraagspecificatie voor de benodigde materialen en de uit te voeren werkzaamheden.

   

  De bepalingen, zoals deze zijn vastgelegd in de algemeen geldende Eisen Verkeersregelinstallaties 1997 of hoofdstuk 35 van de RAW-systematiek zijn niet compleet en ook niet geheel foutloos als het gaat om materiaalspecificaties van masten en portalen. De Stichting Stalen Masten in Nederland (SMiN) heeft een document gepubliceerd, waarin de algemene specificaties van deze masten, uithoudercombinaties en portalen zijn vastgelegd. Voor 2020 is de gehele publicatie herzien en waar nodig aangevuld.

  Bekijk de publicatie
  Meer informatie en advies

  Bij Veringmeier Opleidingen is veel mogelijk. Wil je een cursus voor een halve dag of een hele dag? Ben jij geïnteresseerd in een incompany cursus of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

   

  Wil je een studieadvies die past bij jouw functie, vul dan het informatieformulier in of stuur een e-mail naar opleidingen@veringmeier.nl. Je kunt ons op werkdagen ook telefonisch bereiken via 0182 - 640 635. Ook kun je een gratis gesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze. Bij een bezoek bij jou op locatie laten we ook graag het lesmateriaal zien waarmee wij werken.

   

  Je krijgt altijd een persoonlijk advies van onze deskundige opleidingsadviseur!

  Meer informatie
   
  Zuidkade 110 | 2741 JG Waddinxveen | tel: 0182 635 216 | e-mail: verkeer@veringmeier.nl
  Contactgegevens wijzigen | Uitschrijven | Aanmelden